НАЙ-НОВИ
Момичето, което убеди приятеля си да...
На 1 март 2008 г. двама мъже нахлуват в дома на...
Това съобщение е до всички мъже -...
По случай Международния ден на мъжа на 19 ноември ММА...
Как силиконовите форми да не вредят на храната: Какво да правим с времето в карантина
09.04.2021 09:55 | Видян 988 пъти
Първо е важно да не избирате евтини китайски силиконови форми. Те са направени от неподходящ за храни силикон и пускат отрови дори при 170 градуса температура в печката.
Според немско изследване евтините форми отделят повишени количества метилсилоксони, което води до повишен риск от развиване на рак и от намаляване на плодовитостта.
Добрите силиконови форми не залепват, не прилепват, което показва качество. Преди да ги напълните, добре е да ги пробвате на разтягане и да погледнете внимателно цвета им - не бива да се променя.
Преди вкарването и след изкарването от фурната формите трябва грижливо да се накисват и да се мият с топла, не чак гореща вода.
При готвене не вдигайте температурата над 220 градуса, защото над нея и най-качествените, и най-скъпите, вече стават отровни и канцерогенни. Погрижете се силиконовите форми да нямат контакт със скарата вътре във фурната.
свързани новини
Как се отличава доброто манго: Какво да правим с времето в карантина
Тиганичките са моден хит сред палачинките, които могат да бъдат и полезни, а колко пъти се обръщат
Леща за здраво сърце и за отслабване: Какво да правим с времето в карантина
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !