Момичето, което убеди приятеля си да...

На 1 март 2008 г. двама мъже нахлуват в дома на...

Това съобщение е до всички мъже -...

По случай Международния ден на мъжа на 19 ноември ММА...

Как силиконовите форми да не вредят на храната: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

09.04.2021 09:55 | Видян 988 пъти

Как силиконовите форми да не вредят на храната: Какво да правим с времето в карантина

Силиконовите форми, които правят храната интересна на вид, са голям кулинарен хит. Само че е важно да се знае как от приятел, да не се превръщат във враг на храната и човека. На това сме посветили днешния ни лайфхак.
Първо е важно да не избирате евтини китайски силиконови форми. Те са направени от неподходящ за храни силикон и пускат отрови дори при 170 градуса температура в печката.
Според немско изследване евтините форми отделят повишени количества метилсилоксони, което води до повишен риск от развиване на рак и от намаляване на плодовитостта.
Добрите силиконови форми не залепват, не прилепват, което показва качество. Преди да ги напълните, добре е да ги пробвате на разтягане и да погледнете внимателно цвета им - не бива да се променя.
Преди вкарването и след изкарването от фурната формите трябва грижливо да се накисват и да се мият с топла, не чак гореща вода.
При готвене не вдигайте температурата над 220 градуса, защото над нея и най-качествените, и най-скъпите, вече стават отровни и канцерогенни. Погрижете се силиконовите форми да нямат контакт със скарата вътре във фурната.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !