Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Red & Meth "затъмниха" столицата на България

отпечатай новината

10.06.2009 09:00 | Видян 3450 пъти | Гласували 1

Red & Meth

Легендите на американския хип-хоп Method Man и Redman представиха на българската публика своя най-нов албум "Blackout 2" в препълнената зала "Универсиада" в едно зрелищно шоу, организирано от София Мюзик Ентъпрайзиз, предаде репортер на БГНЕС.

Разбиващото шоу на дуото, което за първи път бе заедно на сцената в София, бе организирано и със зареждащата подкрепа на NESCAFÉ® 3in1, марката, която от години е активна част от хип хоп културата у нас. Българската публика бе подгряна от DJ Марти Джи и DJ Станчо, а на сцената се качиха Fars, X-Team, KNAS, ILLmate и Red One. Method Man и Redman, които вече имаха по един солов концерт в България, бяха обещали, че ще дойдат заедно и публиката полудя, когато легендите от Ню Йорк и Ню Джърси започнаха своя сет с ремикса на "Da Rockwilder" от първия си дуетен албум "Blackout". Последваха няколко нови парчета от "Blackout 2", между които и първия сингъл от албума "А-Yo", който е продуциран от бащата на хип-хоп джаз-а Pete Rock.

Method Man изпя първия сингъл на своята легендарна група Wu-Tang Clan -"Method Man", както и два от своите най-големи солови хитa -"Bring the pain" и "All I Need to Get By" от албума "Tical". Redman също не пропусна да "нахрани" българските фенове с някои от своите класики - "Time 4 Sum Aksion" и "Let's Get Dirtty". По средатата на концерта, двамата отново забиха "Da Rockwilder", а освен това изпълниха и трака от едноименния филм "How High". Шоуто нямаше как да мине и без изпълнението на "Tear It Off" и "Y.O.U.". Иконите на източната част изпяха и своите куплети от песента на LL Cool J - "4,3,2,1" от албума "Phenomenon".

Двамата не пропуснаха да отдадат почит на един от любимците на феновете и член на Wu-Family Ol'Dirty Bastard, който за съжаление не е между живите. Method Man и Redman изпяха няколко песни на ODB, като публиката буквално полудя при първите акорди на "Shimmy Shimmy Ya". Американските рапъри призоваха българската публика да се помоли и за малката дъщеричка на Майк Тайсън, която загина трагично при битов инцидент през миналата седмица. Техният DJ пък направи невероятни скречове на песента на Rob Base & DJ E-Z Rock - "It Takes Two", като сетът бе посветен на друга легенда - Jam Master Jay от Run-DMC.

Невероятното шоу в зала "Универсиада" приключи както подобава. Method Man & Redman завършиха своя концерт със самото начало на хип-хоп музиката. Те изпълниха своя вариант на призната за първата хип-хоп песен в историята -"Rapper's Delight" на Sugarhill Gang.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !