Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

БСП-депутат призна за натиска си върху 19’ пред прокуратурата

отпечатай новината

27.10.2022 16:01 | Видян 1356 пъти

БСП-депутат призна за натиска си върху 19’ пред прокуратурата

Депутатът от БСП Петър Кънев, който е народен представител и в този парламент, на разпита си в прокуратурата във връзка с оказан натиск върху 19 минути, си признава чистосърдечно, че е осъществил притискане с цел спиране на поредица от публикации – разследване на неговата бизнес-дейност, свързана с печатането на т.нар. екостикери, печатането на бюлетините и протоколите за изборите в страната, на които сам е гласуван като кандидат, за съмнителни имотни сделки по морето и недеклариран хотел в незаконна за строеж зона на първа линия на брега върху купена на безценица общинска земя.

 

Натискът е осъществен върху основателя на 19 минути Борис Ангелов с цел да въздейства на журналистите от вестника и сайта да не се ровят в делата на депутата – мултимилионер.


 

В Постановление от 14 октомври 2022 г. на Софийската градска прокуратура пише дословно следното: „Кънев заявява, че публикациите е обсъждал само с адвоката си Емил Милев и след като последният не могъл да постигне разбирателство с Борис Ангелов, Кънев се отказал да се занимава с тези публикации”.


 

Други разпитани по същото досъдебно производство разказват как депутатът от БСП ги е търсил чрез сътрудник „да иска да съдейства за спиране на публикациите в 19 минути”.


 

Разбира се, има и още свидетели, които дори не са разпитани от прокуратурата, които Кънев е настоявал да му посредничат и тепърва ще разкрием това. Въпреки че отрича, в което прокуратурата не вярва докрай, Кънев е чут от свидетели и лично да осъществява контакт по темата с Ангелов.


 

Дори да признава само посредничеството на адвоката си, което би предизвикало не само оставката на Кънев от парламента, но и много повече в една нормална правова европейска държава, всеки може да се сети какво е предложено на изрично документираната среща с бившия полицай, преквалифицирал се в юрист по собствените му признания и то пред двама свидетели.


 

Само напомняме, че всички усилия на червения лидер Корнелия Нинова да играе антикорупционна опозиция на този фон изглеждат смехотворни. Като човек, учил латински, тя сигурно си води в превод понятието корупция, което няма само финансови измерения.


 

Досъдебното производство беше започнато с цел да потърси връзка между оказвания натиск през миналата година и запалването на дома на основателя на 19 минути Борис Ангелов на 14 март тази година, което МВР така и не успя да установи нито от кого е извършено, нито от кого е поръчано, независимо, че разполага със записите от десетки камери в охранявания затворен комплекс, където лумна престъплението.


 


Радостина Тонева

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !