Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Пламен Кралев се качва на формула

отпечатай новината

14.07.2009 13:20 | Видян 3097 пъти

Пламен Кралев се качва на формула

Пилотът Пламен Кралев направи първите си тестове с формула - едноместен болид - Formula 3000 Euroseries. Сесията се проведе в Италия на пистата „Франча Корта”. Българинът, въпреки че се качва за пръв път на формула, даде време само с 2 сек по-бавно от най-доброто със същата кола на тази пистата. Инженерите и специалистите на пистата определиха постижението като за уникално за дебютант, който никога досега не е сядал в едноместен болид. Мениджърът на Пламен – Еуджения Капана, настоява пилотът да продължи кариерата си със състезания с едноместен болид.

Оптималната програма за пилота е да продължи от следващия сезон направо в поддържащата серия на Формула 1 – GP2. Това са сериите, от които идват пилотите във Ф1.
За тази цел Пламен
 ще прекрати участията си в GT състезанията и ще продължи оставащата част от сезона с няколко надпревари с по-нисък клас формули, с които ще се подготви за престижния шампионат. Най-добрите възможности за подготовка за GP2 са две - Formula 3, защото шасито, както и това на GP2, е Dallara и колата има много сходен начин на поведение. Също така новата формула Formula 3000, която е с автомобили от А1 GP 2008 г. с мощност 550 к.с., което ги прави много близки по бързина до Формула 1. Подготвителната програма предстои да бъде уточнена. Възможно е да бъдат направени състезания и с двата типа автомобили.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !