Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Разкрито е новото Bentley Batur

отпечатай новината

14.01.2024 08:00 | Видян 549 пъти

Разкрито е новото Bentley Batur

Подкрепени от успеха на кабриолета Bacalar от 2020 г., който почти завърши серията си от 12 коли, Bentley представи следващия си проект по поръчка, купе, което носи името Batur.

Представено късно по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей още през 2022 г., Batur е голямо голямо туристическо купе, базирано на костите на Continental GT Speed, и служи като мост между миналото на Bentley с вътрешно горене и електрическото бъдеще.



Името идва от езерото Batur на Бали (Bacalar е кръстен на мексиканска лагуна), а под капака се намира познатият twin-turbo 6.0-литров W-12 на Bentley. Двигателят в това приложение е настроен да доставя 730 к.с. и въртящ момент от 740 lb-ft, което е най-високата производителност на всяко шосейно Bentley. Bentley планира постепенно да спре W-12 през следващите години, а Batur е нещо като празник на двигателя.



Базиран на Conti GT Speed, има и спортно настроено шаси, състоящо се от четириъгълно въздушно окачване, управление на четирите колела, електронна система против преобръщане и диференциал с ограничено приплъзване.



Освен че служи като изпращане на W-12, Batur също визуализира езика на дизайна, свързан с предстоящите електрически превозни средства от Bentley, първият от които трябва да бъде разкрит през 2025 г. Bentley описва новия облик като състоящ се от класически характеристики, интерпретирани отново в минималистични, но по-смели форми.



Решетката е по-ниска и по-изправена, докато светлините в двата края са по-тънки, отколкото обикновено за Bentley. Има много по-малко от крещящия хром, който обикновено украсява модерните Bentley. Вместо това има нови аеродинамични характеристики, направени от въглеродни влакна и в някои случаи устойчиви естествени влакна, като лен.



Вътре има места за двама и тук също дизайнът е разработен с оглед на устойчивостта. Например, кожата се доставя от райони близо до завода на Bentley в Обединеното кралство, като Шотландия, вместо от Италия. Килимът също е направен от рециклирани материали, като за част от повърхностите отново са използвани естествени влакна вместо карбон. За акценти клиентите ще могат да избират от материали като титан и злато.



Андреас Минд, който се присъедини към Bentley като нов шеф на дизайна в началото на 2021 г., отговаря за дизайна. Mindt беше и дизайнерът на зашеметяващия концепт Bentley Hunaudières от 1999 г., така че еволюцията на дизайна на марката е в добри ръце.

Производството на Batur ще се извършва от вътрешния производител на каросерии Mulliner на Bentley, а клиентите ще могат да определят цвета и покритието на почти всяка повърхност на автомобила. Планирани са само 18 екземпляра, като цените започват от 1,65 милиона британски лири (приблизително 1,95 милиона долара).

Източник: motorauthority

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !