Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Шефът на UFC: Най-скъпоплатен бос

отпечатай новината

30.05.2024 12:23 | Видян 535 пъти

Шефът на UFC: Най-скъпоплатен бос

Ари Емануел, управляващ два гиганта - TKO Group редом с шефът на WWE Винс Макмеън и Endeavor, взима короната за най-добре платен директор и бос през 2023 г.

Главният изпълнителен директор на Endeavour Ари Емануел получи компенсационен пакет на стойност 83,9 милиона долара миналата година – повече от четири пъти възнаграждението му през 2022 г. Заплатата на Емануел за 2023 г. включва 4,91 милиона долара заплата, бонус от 34,65 милиона долара и "награди" от акции в размер на 43,47 милиона долара, оповестява компанията.

В челната тройка попадат и Тед Сарандос, ко-шефът на компанията за филми и сериали Нетфликс, със заплащане от 49,8 милиона за миналата година и Дейвид Заслав - главният изпълнителен директор на медийния конгломерат Уорнър Брос Дискавъри с 49,7 милиона долара.

Следват Грег Питърс, съглавният изпълнителен директор на Нетфликс с 40,1 милиона, Брайън Робъртс на Комкаст с 35,5 милиона, Боб Айгър на Дисни с 31,6 милиона и след много дълъг списък от компании, най-последен е Анди Джеси, изпълнителният директор на Амазон със скромните 1,4 милиона долара на година. По-голямата част от заплатата на Джеси е свързана със субсидия за акции от 2021 г., обвързана с издигането му като главен изпълнителен директор. Тази безвъзмездна помощ е оценена на 212 милиона долара по онова време и сега струва близо 250 милиона долара.

А за всички нас - по една студена вода.

На снимката: Босът Ари Емануел (в средата) с президентът на UFC Дейна Уайт (вдясно) и зетят на съсобственикът на TKO Винс Макмеън, кечистът Пол Майкъл Левек, по-известен като Трите Хикса (вляво)

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !