Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Фотографката Ани Лейбовиц с официален плакат за фестивала в Локарно

отпечатай новината

04.06.2024 14:44 | Видян 434 пъти

Фотографката Ани Лейбовиц с официален плакат за фестивала в Локарно

Плакатът за 77-ото издание на филмовия фестивал в Локарно, изобразяващ леопард, грациозно стоящ на ръба на Лаго Маджоре, е създаден от международно известната фотографка Ани Лейбовиц ексклузивно за фестивала.

През последните петдесет години Ани Лейбовиц е един от най-търсените международни фотографи, най-известна с портретите си на видни личности, включително Джон Ленън и Йоко Оно, кралица Елизабет II, Леонардо ди Каприо, Майкъл Джексън, Барак Обама, Мерил Стрийп и Сюзън Зонтаг.

Леопардът на филмовия фестивал в Локарно, който сам по себе си е разпознаваем аватар в света на авторското кино, сега се присъединява към тази уважавана гама с плакат, проектиран от Ани Лейбовиц за 77-ото му издание.

Разположен на фона на Лаго Маджоре и заснет през пролетта на 2024 г., изображението на плаката изобразява леопард върху камъните на ръба на езерото, облаците в небето отгоре, докато оглежда величието на алпийския пейзаж. Подобно на филмовия фестивал в Локарно, леопардът е завладяващ, неуместна икона в емоционална обстановка.

Мая Хофман, президент на филмовия фестивал в Локарно: „Тазгодишният плакат, който придружава 77-ото издание на филмовия фестивал в Локарно, е създаден от един от най-аплодираните имиджмейкъри на нашето време, американската художничка Ани Лейбовиц. Ани създаде емблематичен образ, характерен за нейния идиосинкратичен език. В своя уникален визуален стил емблематичната фигура на Пардо заема удивително място сред удивителния пейзаж на планините на Локарно. Неговата уникална красота и крехкост го превръщат в трогателен символ на нашето време. Неговото присъствие засилва мощния характер на историите, които всички ще преживеем тази година чрез работата на режисьори и художници по време на фестивала през август. Благодарна съм на Ани, че даде форма на тази идея и създаде образ, който съм сигурна, че ще стане толкова запомнящ се, колкото и 77-ото издание на самия филмов фестивал в Локарно.“

77-ият филмов фестивал в Локарно ще се проведе от 7 до 17 август 2024 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !