Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Сватбата на херцога на Уестминстър ударена от протеста Just Stop Oil на метри от принц Уилям

отпечатай новината

07.06.2024 16:48 | Видян 875 пъти

Сватбата на херцога на Уестминстър ударена от протеста Just Stop Oil на метри от принц Уилям

Протестиращите Just Stop Oil се опитаха да попречат на сватбата на милиардера херцог на Уестминстър в катедралата на Честър, докато той и новата му съпруга напуснаха голямата церемония, на която присъстваха принц Уилям и принцеса Юджини, предаде Mirror.

Когато младоженците напуснаха катедралата и помахаха на тълпите, преди да споделят целувка, пожарогасителите, съдържащи оранжев дим, бяха изключени, точно когато Уилям напусна мястото и младоженците се качиха в колата си. Тълпата освиркваше, когато две жени, едната от които извика "Просто спрете петрола", бяха задържани и отведени от полицията.

След това Just Stop Oil каза, че са насочили сватбата, „за да поискат спешен план за прекратяване на добива и изгарянето на нефт, газ и въглища до 2030 г.“ и казаха, че двете жени, които предприемат действия, са Поли, 73, болногледач от Норфолк и Шийла , 69, от Бристол.

Шийла, бивша медицинска сестра от NHS, каза: „Какво ценим най-много? Богатството на милиардерите като херцога на Уестминстър ИЛИ животите на милиардите, които са унищожени от индустрията за изкопаеми горива? Изключителното богатство и климатичната криза са симптоми на развалена система, която не обслужва повечето обикновени хора."

Докато Поли каза: „Сватбите са време да се събираме в празнуване, за да поемем ангажимент към бъдещето. Въпреки това, за безброй милиони по света няма бъдеще, освен ако не се обединим, за да спрем петрола и газа.“ 81-годишната Барбара Уилямс от Чешър, която стоеше до протестиращите в тълпата, каза: "Чувствам се малко разтърсена след това. Стояхме до тях цял ден." Нейната приятелка Андреа Мачин, 56, добави: „Те вече бяха тук, когато пристигнахме в 7 сутринта, носеха колички за пазаруване със себе си.

„Всички гледаха булката и младоженеца и тогава просто видяхме оранжево и те носеха нещо като пожарогасител със себе си. Полицията доста бързо разбра какво се случва и ги измъкна. Един от тях каза, че е за внуците й. се случи точно когато Уилям излизаше от вратата. 57-годишната Рона Далзиел каза: „Един от тях четеше книга на Ричард Осман. Това е странно."

Говорител на полицията в Чешър каза: „Малко след 13:00 часа в петък две жени, за които се смята, че протестират от името на Just Stop Oil, бяха изстреляни на St Werberg Street, Честър. Служителите веднага бяха на място и две жени бяха 69-годишната жена от Манчестър и 73-годишната жена от Съфолк са арестувани набързо по подозрение в нарушение на обществения ред."

Тя дойде като булката Оливия Хенсън, зашеметена в класическа рокля на базираната в Лондон дизайнерка Ема Виктория Пейн. Тя завърши булчинската си визия с тиара от миртови листа на Фаберже, традиционна семейна дреха, която булките от Grosvenor носят в сватбения си ден, и кадифено сини обувки, украсени с преувеличени панделки. Букетът й беше направен от цветя, набрани от градините на семейния дом на херцога, Итън Хол, а воалът й, който включваше флорални мотиви и кантове от воала на пра-пра-бабата на г-жа Хенсън от около 1880 г., се вееше в бурните условия.

По-рано тя пристигна с баща си в ретро Bentley, докато новият й съпруг Хю Гросвенър се появи с кумовете си в Land Rover Defender. На пищната церемония се появиха огромен брой гости, включително Юджини, която изглеждаше шик в маслинова рокля.

Уилям, един от 10-те разпоредители, пристигна сам за службата, а съпругата Кейт остана вкъщи, докато продължава възстановяването си след диагнозата рак. Крал Чарлз, кръстникът на младоженеца, и кралица Камила не трябваше да присъстват на церемонията, тъй като бяха на честването на деня D във Франция в четвъртък. Херцогът на Уестминстър е кръстник на сина на Уилям, принц Джордж, но 10-годишното дете също не присъства на сватбата, тъй като се пада в учебен ден.

Въпреки че е близък приятел на младоженеца, принц Хари също не присъства. Той изглеждаше поканен на сватбата, но дипломатично реши да стои настрана. Уилям и Хари са въвлечени в горчива вражда и изглежда, че една страна е трябвало да признае, че няма да присъстват и да не помрачат деня.

Източник каза по-рано пред Sunday Times: „Хю е един от малкото близки приятели на Уилям и Хари, който е поддържал силни връзки и линия на комуникация и с двамата. Той иска те да могат да съберат главите си и да оправят нещата, но осъзнава малко вероятно е да се случи преди сватбата. Той искаше да избегне нещо, което да помрачи деня, особено за Оливия, и не иска никаква неудобство.

След като Хю и Хари стигнаха до „цивилизованото разбирателство“, това изглежда проправи пътя за присъствието на Уилям – и за него да поеме ролята си на разпоредител на церемонията.

Херцогът на Уестминстър може да се похвали със състояние от £10,1 милиарда и оглави списъка на The Sunday Times с 40 богаташи под 40 по-рано тази година. Той мигновено стана милиардер, когато наследи титлата си и контрола върху историческото имение Grosvenor Estate на 25 години след смъртта на баща си от инфаркт през 2016 г. Неговата компания за имоти, Grosvenor Group, притежава около 300 акра земя в Мейфеър и Белгравия , както и големи проекти в центъра на града, като например търговския център One в Ливърпул.

Неговата булка, която е израснала в Лондон и Оксфордшир, е работила в индустрията за устойчиви храни и напитки, последно в базираната в Лондон компания за занаятчийски храни Belazu. Твърди се, че двойката е избрала мястото за сватбата заради красотата му и поради личната връзка с херцога, чийто семеен дом Итън Хол е наблизо.

Като част от празненствата за сватбата им, херцогът и Оливия подкрепят три местни бизнеса, субсидирайки безплатен сладолед, сладолед и сорбе за посетителите на града. Херцогът също е платил за повече от 100 000 цветя, които да бъдат засадени в изложби из града като част от проекта Summer Flowers.

След службата ще има частен прием в Eaton Hall. Говорител на херцога и г-жа Хенсън каза: „Това е невероятно специален ден за херцога и мис Хенсън и те очакват с нетърпение службата.

„За тях означава много да се оженят в катедралата на Честър, особено като се има предвид дългата и тясна лична връзка на семейство Гросвенър както с катедралата, така и с град Честър. Двойката също беше развълнувана от съобщенията за подкрепа, които получиха от цял ​​свят регион и са изключително благодарни, че хората искат да споделят тяхното щастие.“

Говорителят добави: „Херцогът и г-ца Хенсън са положили много грижи в планирането на сватбата, като са поставили своя личен печат върху всички уговорки и са положили съзнателни усилия да включат местни и регионални доставчици в няколко аспекта на деня. "

Сезонните цветя за церемонията са доставени от местни производители и ще бъдат направени в букети след сватбата, които ще бъдат доставени на местни благотворителни организации, църкви и организации. Двойката обяви годежа си през април миналата година, след като бяха заедно две години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !