Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Оставка, която няма да бъде приета ли ще хвърли Нинова?

отпечатай новината

11.06.2024 14:31 | Видян 669 пъти

Оставка, която няма да бъде приета ли ще хвърли Нинова?

Нинова има ход като на Тодор Живков. Да подаде оставка, която да не бъде приета заради изкопаването с нови 33% на шестото поредно електорално дъно за БСП само в рамките на 3 години.

Тя вече е правила това два пъти и, газейки устава на червените, се е връщала да управлява, без да назначава временен председател до извънреден конгрес, както гласи партийният закон.

Тодор Живков играе номера с оставката, дадена, за да не бъде приета само веднъж, при това без да нарушава какъвто и да било устав. През декември 1988 г. той хвърля заявление за напускане, за да провери как ще реагират "другарите му" от Политбюро, както разказва тогавашният му член и син на вожда Владимир Живков пред нас.

Оставката не се приема, тъй като още няма знак от Москва. Даже приписващите си героизъм на 10 ноември следващата година най-пламенно защитават ръководителя и създателя си, като цитират познатия в такива случай вопъл: "На кого ни оставяш"?!

Когато на 9 ноември 1989 г. отново пред Политбюро Живков втори път подава оставка, "революционерите" вече имат ОК от СССР и я приемат. После си измислят екшън-трилър, който никога не е бил реален.

При Нинова нещата са много по-жалки. И все по-жалки стават.

Радостина Тонева

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !