Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Борци за правата на животните атакуваха новия портрет на крал Чарлз

отпечатай новината

12.06.2024 10:41 | Видян 452 пъти

Борци за правата на животните атакуваха новия портрет на крал Чарлз

Активисти за правата на животните обезобразиха портрет на крал Чарлз в лондонска галерия, пише Mirror.

Активистите от Animal Rising покриха портрета - маслена картина на Негово Величество, облечен в униформата на Уелската гвардия - със снимка на Уолъс от Уолъс и Громит. Портретът е изложен пред публика в галерия "Филип Молд" в столицата.

До Уолъс беше поставен балон с реч, съдържащ кратък текст, който гласи: „Без сирене Громит, вижте цялата тази жестокост във фермите на RSPCA!“

В изявление Animal Rising каза, че двама членове са влезли в галерията на Philip Mold около 12 часа вчера следобед, преди да залепят плакати върху картината.

„Един плакат покриваше лицето на краля с Уолъс, от популярния стоп-кадър на Aardman, докато друг беше балон с реч, който четеше „Без сирене, Громит. Вижте цялата тази жестокост във фермите на RSPCA!“, се добавя в съобщението.

Активистите казаха, че се опитват да привлекат вниманието към разследване на 45 ферми RSPCA Assured. Твърдейки, че инцидентът е просто „лекомислено действие“, те казаха, че си играе с любовта на краля към анимационните филми на Уолъс и Громит и неговия „статут на кралски патрон на RSPCA“. Те призоваха краля да „преустанови подкрепата си за благотворителната организация, докато не се откажат от гарантираната схема“.

Даниел Джунипър, бивш практикуващ в ранна възраст и един от участващите, каза: „Тъй като крал Чарлз е толкова голям фен на Уолъс и Громит, не можахме да измислим по-добър начин да привлечем вниманието му към ужасяващите сцени на RSPCA Assured ферми.

„Въпреки че се надяваме, че това е забавно за Негово Величество, ние също го призоваваме сериозно да преразгледа дали иска да бъде свързан с ужасното страдание във фермите, одобрени от RSPCA.

„Чарлз даде да се разбере, че е чувствителен към страданието на животните във фермите в Обединеното кралство; сега е идеалният момент той да се засили и да призове RSPCA да се откаже от гарантираната схема и да каже истината за животновъдството.“

Портретът, който беше поръчан през 2020 г., е с размери повече от 8 фута на 6 фута и е рисуван от Джонатан Йео, който също е рисувал бившия премиер Тони Блеър и сър Дейвид Атънбъро. Първоначално е поръчан, за да отпразнува 50-те години на Чарлз като член на компанията Drapers.

От 1840 г. RSPCA винаги има кралски покровител. Първата беше кралица Виктория, която всъщност даде кралската титла на организацията.

Те описват ролята така: „Въпреки че няма конкретна длъжностна характеристика за кралски патрон, те играят жизненоважна роля в признаването и популяризирането на приноса и постиженията на благотворителни организации като RSPCA.

„Да имаме кралски покровител означава, че сме в състояние да издигнем каузата за хуманно отношение към животните в съзнанието на обществеността и да вдъхновим повече хора да създадат по-добър свят за всяко животно.“

Доклад, публикуван от Animal Rising в неделя, съдържа констатации от разследвания на 45 ферми в Обединеното кралство, включващи пилета, прасета, сьомга и пъстърва.

В него се твърди за 280 законови нарушения и 94 нарушения на разпоредбите на Defra (Министерство по околната среда, храните и селските въпроси), като Animal Rising призовава RSPCA да се откаже от схемата.

Animal Rising описва себе си като ненасилствена организация, задвижвана от хората, работеща за устойчиво бъдеще, където човечеството споделя положителна връзка с животните и природата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !