Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Хари и Меган с нови кралски титли

отпечатай новината

26.06.2024 14:42 | Видян 554 пъти

Хари и Меган с нови кралски титли

Принц Хари и Меган Маркъл бяха почерпени с ново произведение на изкуството, дело на същия художник, който рисува покойната кралица Елизабет II.

Художникът Дан Лиуелин Хол, който се отличава с това, че е най-младият, нарисувал портрет на покойния монарх, разкри серия от нови творби. Те включват изображения на принц Хари и Меган Маркъл като исторически кралски особи.

В остри гравюри Меган е изобразена като дама Елизабет Грей, омъжена кралица на Англия, докато Хари е изобразен като Чарлз Едуард Стюарт, по-известен като Бони принц Чарли.

Произведението с изображението на Меган е озаглавено „Завръщането на бялата кралица“ и я изобразява като Елизабет Уудвил, по-късно известна като Елизабет Грей, която е кралица на Англия след брак с крал Едуард през 1464 г.

Хари е представен в парче, наречено Spectre Of The Bonny Prince, като Чарлз Едуард Стюарт, който беше известен като Младия претендент и Бони принц Чарли.

Лиуелин Хол каза: „В случая на Хари, аз влязох в историята, преди той да срещне Меган, младата купонджийка, чието бъдеще беше много на везната, малко като Бони принц, на когото го оприличих. Мислех да поставя Меган в ролята на Бялата кралица, която е била кралица-консорт и вероятно най-влиятелният „аутсайдер“ в кралската история, може да има фина ирония и не непременно отвъд сферата на реалността.

Едва на 32 години Хол получава поръчка от Уелския съюз по ръгби през 2012 г. да създаде портрет на кралицата, за който тя седи в замъка Уиндзор. Оттогава кралското му портфолио се разшири, за да включва портрет, отбелязващ пътя на принц Уилям към бащинството, картина на живо на държавното погребение на покойната кралица и коронационната процесия на принц Чарлз.

Хол вече е създал 10 нови портрета, вдъхновени от кралски особи през историята за Обществото на антикварите. Колегата художник Адам Дант също е допринесъл с 10 произведения за колекцията. Изложбата, наречена „The Reign“, отбелязва 150 години от обществото в Бърлингтън Хаус в Пикадили в Лондон. Произведенията на изкуството ще бъдат продадени на търг, за да се финансира каталогизирането и дигитализирането на приблизително 25 000 отпечатъка и рисунки от 18-ти и 19-ти век.

Говорейки за работата си, Хол каза: „Кралското семейство е може би най-завладяващата и дългогодишна драма в историята, вдъхновението на театъра, книгите и всяка форма на изкуство. Изглеждаше, че тези фигури, хванати на острието на общественото мнение, са идеални за правене на сравнения от далечни монарси като принцовете и принцесите в изгнание от миналото, които се спотайват на заден план, но все още са неотменимо свързани с работата. Не можем да си помогнем и се чудим какво следва?"

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !