Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Гришо аут от Топ 10 на световната ранглиста при мъжете

отпечатай новината

18.07.2024 10:36 | Видян 511 пъти

Гришо аут от Топ 10 на световната ранглиста при мъжете

Григор Димитров излезе от "Топ 10" на световната ранглиста по тенис при мъжете по отношение на подреждането по спечелени точки само през 2024-а година, видя проучване на "Фокус".

Първата ни ракета и 10-и в света в момента беше задминат в класацията, която определя осемте най-добри играчи в края на даден сезон, които играят на Финалите на ATP (Мастърса на най-добрите осем тенисисти).

Преди третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън", Григор неизменно беше част от "Топ 10", но след надпреварата на "Свещената трева" българинът напусна тази десетка за сметка на полуфиналиста в надпреварата Томи Пол от САЩ.

В момента Димитров има спечелени през сезона 2325 точки или със 150 по-малко от 10-ия, който е именно Пол (2475 точки).

За място в "Топ 8", което би му осигурило участие на Финалите в Торино в края на годината в момента се намира Стефанос Циципас от Гърция. Той е с актив от 2615 точки, които може да увеличи още с оглед факта, че е на четвъртфинал на турнира от сериите "ATP 250", който се провежда в Гщаат, Швейцария.

В момента Григор Димитров лекува контузия - разкъсване на адуктора на левия крак, която го отказа от мача с Даниил Медведев на осминафинал на "Уимбълдън". При пълно възстановяване, българинът трябва да вземе участие на надпреварата във Вашингтон, която е от сериите "ATP 500". Състезанието започва на 29-и юли, а родната звезда е водач в схемата на състезание на ATP за първи път от 2 години насам.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !