Да подкрепим плувеца Цанко Цанков с...

"Благодаря на всички българи, които ме подкрепиха на...

Игри на волята е хитът на есенния тв...

След като завладя телевизионния ефир, мащабният риалити...

Отиде си на 36 Мутанта, известен културист, който изяждаше по 108 парчета суши на ден

отпечатай новината

12.09.2024 16:29 | Видян 3006 пъти

Отиде си на 36 Мутанта, известен културист, който изяждаше по 108 парчета суши на ден

Илия „Голем“ Ефимчук беше известен като „154-килограмовия звяр“ и Мутанта, заради невероятната си физика, изградена върху диета от 16 500 калории, включително 108 парчета суши всеки ден

„Най-чудовищният културист“ в света от Беларус, известен с екстремната си физика, почина на 36-годишна възраст.

Илия „Голем“ Ефимчук беше известен с огромната си диета, като поглъщаше седем хранения на ден и поглъщаше зашеметяващите 16 500 калории, включително пиршество от 108 парчета суши и похапване на 2,5 килограма пържола.

Наречен „154-килограмовия звяр“ и известен също като Мутанта, той беше висок 185 см с гръден кош 154 см и бицепс, изпъкнал на 63 см.

Неговите впечатляващи постижения включват 272 кг лежанка, 317 кг мъртва тяга и клекове със същото тегло. Въпреки че не се състезаваше професионално, той се превърна в легенда в социалните медии, натрупайки над 300 000 последователи в Instagram, които му се възхищаваха за това, че прекрачва границите на човешката сила.

В ученическите си дни в Беларус той тежал едва 70 кг и според сведенията не могъл да направи нито една лицева опора.

Веднъж той каза: „Моята трансформация е резултат от години упорити тренировки и дисциплина, съчетани с разбиране на физиологията на упражненията и храненето“.

„Моята мисия е да възпитавам работна етика у хората, за да могат да преодолеят страховете си, като същевременно действат уверено към подобряването на себе си и на хората около тях.“

За съжаление той получи сърдечен удар в дома си на 6 септември.

Съпругата му Анна отчаяно правела компресия на гърдите, докато чакат линейката.

Той е транспортиран с хеликоптер в болницата, но въпреки всички усилия не успят да го спасят.

„Молих се през цялото това време, надявайки се Илия да се възстанови“, сподели скърбящата му съпруга Анна пред беларуския новинарски сайт Onliner.

„Прекарах всеки ден до него, надявайки се. Сърцето му започна да бие отново в продължение на два дни, но лекарят ми съобщи ужасната новина, че мозъкът му е умрял.“

Тя изрази благодарността си за подкрепата на хората: „Благодаря на всички за съболезнованията. Много е стоплящо сърцето да осъзная, че не съм оставена сама на този свят и толкова много хора ми предложиха помощ и подкрепа.“

Известният руски вестник "Комерсант" излезе с мрачен репортаж: "На 6 септември спортистът получи инфаркт и изпадна в кома."

Смъртта му беше официално потвърдена на 11 септември.

Подхранван от насърчение от учител, той намира вдъхновение в мускулестите фигури на Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун.

Той се бе стремил да стигне до зашеметяващите 172 кг тегло преди преждевременната си смърт.

Произхождайки от Беларус, той преминава през поредица от домове, които го отвеждат в Чехия, САЩ и накрая Дубай.

За съжаление, той се присъединява към списъка с млади културисти, чийто живот е приключил по подобен начин преждевременно, предизвиквайки по-нататъшно изследване на присъщите рискове за здравето в сферата на състезателния бодибилдинг.

Сред тях са младият 26-годишен архитект от Бразилия Антонио Соуза и участникът на Мистър Олимпия 2022 Нийл Къри, който си отиде само на 34 години.

Източник: dailystar.co.uk

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !