Започнаха снимките на най-новия...

Започнаха снимките на най-новия български сериал...

Цената, която добрите хора плащат за...

Цената, която добрите хора плащат за безразличието си...

2025 Jeep Wrangler се отказа от ръчното управление на прозорците

отпечатай новината

25.09.2024 09:53 | Видян 97 пъти

2025 Jeep Wrangler се отказа от ръчното управление на прозорците

В много отношения Jeep Wrangler е такъв, какъвто винаги е бил за 2025 г. Той все още е кабриолет, все още е 4×4 и все още със сигурност ще бъде любим на феновете. Но най-новата линия на Wrangler продължава модернизацията на модела, като се отказва от една функция, без която никога не е бил: ръчното управление на прозорците с манивела.

В съобщение за пресата Jeep отбеляза, че електрическите прозорци и електрическите ключалки вече са стандартни за цялата гама Wrangler, като се присъединяват към няколко други нови характеристики като цвят на външната боя от 41-ва година, който е вдъхновен от военната маслинова шарка, и нещо, наречено активна вентилация на кабината. Това са някакви особености, особено като се има предвид, че Wrangler е един от последните модели с ръчни прозорци.

Това решение вероятно е било взето, за да се опрости производството, защото, нека бъдем реалисти, почти всеки нов джип така или иначе имаше електрически прозорци. Разбира се, това е хубаво за сравнително малкото хора, които искат да оборудват своето четириколесно с ръчни ключалки и прозорци, но предлагането на тези утилитарни функции усложнява производствения процес. Jeep трябва да произвежда тези машини в голям мащаб и за да го прави за по-малко пари, трябва да се откаже от функциите, които смята за ненужни.

Сигурен съм, че много хора ще бъдат тъжни, че Jeep смята, че ръчните прозорци и ключалки вече не са необходими. „Винаги съм харесвал джипове, защото са прости“, ще се оплачат те. „Това е просто още една електрическа част, която ще се повреди след 100 000 мили.“ И знаете ли какво? Може би са прави. Но има много други новоизмислени части, за които да се притеснявате, преди да тръгнете да осъждате стандартизацията на... прости електрически ключове. По тази логика всички трябваше да сме намръщени за антиблокиращите спирачки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !