Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

ДА! Опус за циганско лято

отпечатай новината

26.09.2024 15:59 | Видян 157 пъти

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като изключим неделя и понеделник, циганското лято ще продължи и през октомври. Идеално време за последни излизания и сядания под открито небе. Изпуснали истинското лято, собствениците на новия бар Опус го откриха точно в този междинен сезон. А и често присъстват в бара, което от една страна е добре като гаранция, но от друга не е ясно доколко помага като имидж, особено ако се случи да бъдат заобиколени от охрани.

За съжаление, добре направеният бар най-често е празен дори и вечерно време, за разлика от директния си комшия и пряк конкурент Мементо, което прави персоналът да изглежда бая многочислен. Ние го посетихме точно по вечерно време, в златния час, когато в цяла Европа се пие по едно след работа, а старите центрове на градовете изглежда по-красиви отвсякога. Хеле възстановената сграда от 1912 г., която догодина трябва да отвори като хотел Нобу на старта на ул. Иван Вазов, на гърба на Народния театър, намираща се досами Опус.

Менюто е само във вид на баркод. Отворихме го от втория опит на приложението. Подразделено е добре, като джин-тоникът в неговите вариации е отделен от останалите коктейли. Понеже ни се пиеше нещо по-така, избрахме авторска напитка от заведението. Опус 15 е една от тях, като разликата им е само в алкохолите и е отразена в номерата след названието на бара. 15 е вариация на тема джин-тоник, но с добавено просеко и сок от дюля. Коктейлът е приятен и си струва 19-те лева.

Старите софиянци най-лесно ще се сетят за мястото, като си припомнят един от култовите павилиони за цветя, каквито имаше до всеки театър по ул. Раковски - софийския Бродуей. Опус е на мястото на флористите до Народния, а напомняме и за другите - павилиончето между 199 и Сълзата в момента е театрална каса, по-горното до Военния - също като градинката на ъгъла с Аксаков, сред която се намираше, падна жертва на построената преди четвърт век сграда на банка. "Столичаните" тези работи няма как да ги знаят или да ги помнят.


Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !