Официално обвиниха лекаря на Матю Пери

Д-р Марк Чавес, един от двамата лекари, които бяха...

Pink Floyd продадоха песните и бранда...

Легендарната британска група Pink Floyd е сключила...

Живея българската си пенсионерска мечта: Британецът Саймън Хил

отпечатай новината

03.10.2024 10:04 | Видян 845 пъти

Живея българската си пенсионерска мечта: Британецът Саймън Хил

Под заглавие: "Живея българската си пенсионерска мечта", "Дейли мейл" публикува на страниците си за имоти обширно писмо от Саймън Хил, бивш учител, сега пенсионер, който има със съпругата си два имота в България, получават по-добро здравеопазване, наслаждават се на горещите лета и карат ски през зимата и всичко това - срещу невероятно ниски разходи за живот, както се изразява той.

Саймън Хил е бил учител по английски и доста е пътувал по света, упражнявайки своята професия в страни като Кения, Обединените арабски емирства, Катар и Китай. През 2003 година се завръща със съпругата му Ирена, която е рускиня, обратно на Острова, но много поскъпналите жилища карат двойката да помисли да отиде отново в чужбина.

Гледайки предаване по телевизията за британци, които отиват да живеят в България, привлечени от ниските цени и гостоприемния климат, те се решават на тази стъпка и през 2005 година заминават. Купуват си доста скъпа къща в село в околностите на Елена за 81 000 евро, но къщата е огромна, в добро състояние и с огромен двор. По-късно си купуват и малък апартамент във Велико Търново, така че летата прекарват на село, а зимите в града.

Саймън Хил е предоволен от живота си в България, където има нови приятели и достатъчно голяма къща да посреща роднини и приятели от чужбина.

Е, той споменава и някои недостатъци като голямата болезнена бюрокрация, а също и бавната поща, защото получават коледните си картички от Острова чак през февруари. Липсват му хубавите английски книжарници, а иначе хубавите механи не могат да заменят напълно традиционния английски пъб.

"Съпругата ми и аз обичаме живота си в България. Тук животът е прост, лесен и всичко е много достъпно. Никога не бих си помислил да се върна в Обединеното кралство", пише в заключение Саймън Хил.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !