Нгану отказа да се бие с Немков на...

Бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану,...

Някога любовта беше химия, сега е...

Някога любовта беше химия, сега е икономика. Силвина...

Над 2000 души посетиха Sofia Chilli Fest 2024

отпечатай новината

15.10.2024 14:12 | Видян 97 пъти

Над 2000 души посетиха Sofia Chilli Fest 2024

Първото издание на лютия фестивал излъчи световния и български шампиони по люти надяждания

Този уикенд се проведе първият лют фестивал в България - Sofia Chilli Fest, който беше по повод десет годишния рожден ден на първия бранд за люти продукти в България – Chilli Hills. Фермата в с. Лозен посрещна над 2000 души за двата дни, които станаха свидетели на двата финала на League of Fire - световната лига за люти надяждания. В събота Майк Джак защити световната си титла, побеждавайки само с една секунда претендента Джанкарло Гаспарото от Италия. А в неделя беше излъчен и шампионът на България. Титлата остана у нас, в ръцете на Николай Филипов, който на финала победи шампионът на Унгария.

„Това, което се случи във фермата ни беше невероятно. Най-важното е, че България вече е на световната люта карта и това е само началото на нашето приключение с League of Fire. Сигурен съм, че един ден лютите надяждания ще станат Олимпийски спорт. Искам да благодаря на всички партньори за подкрепата и че заедно развиваме лютата култура в България, както и на всички посетители, които дойдоха, за да се докоснат до нашия лют свят“, сподели основателят на Chilli Hills - Александър Кюркиев - Sandomax.

В рамките на Sofia Chilli Fest, посетителите се включиха в множество работилници, разгледаха музея на лютото, забавляваха се с хубава музика и храна, а най-смелите имаха възможността да участват в люти надяждания подготвени специално от Шахина Уасиим, по-известна като UK Chilli Queen.

Екипът вече работи за Sofia Chilli Fest 2025.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !