Най-красивите места в света

Екип на 19мин. Външни Хебриди, Шотландия...

Жена умряла за 11 минути и била в рая...

Жена от Канзас излезе с мъчителната си лична история за...

Жена умряла за 11 минути и била в рая и ада се върнала, за да предаде съобщение на живите

отпечатай новината

19.10.2024 08:10 | Видян 480 пъти

Жена умряла за 11 минути и била в рая и ада се върнала, за да предаде съобщение на живите

Жена от Канзас излезе с мъчителната си лична история за буквално отиване в Ада и обратно по време на 11-минутно преживяване близо до смъртта.

Шарлот Холмс – по това време 68-годишна прабаба – каза, че нейното пътуване до другата страна е започнало по време на рутинен сърдечен преглед с нейния кардиолог през септември 2019 г.

Когато кръвното й налягане скочило до 234 на 134, нейните лекари й казаха: „Или ще имаш нов инсулт, или си на път да получиш инфаркт“, както си спомня тя.

Това, което последва, беше пътуване до „рая“ и обиколка до „ръба на ада“, водени от самия Бог като урок, според Холмс, който тя била помолена да предаде на живите.

Холмс и съпругът й Дани казаха на The 700 Club, че лекарите са я обявили за клинично мъртва, след като сърцето е спряло за почти два пъти повече от пълното време (пет минути), което рутинно се използва от медицински специалисти за оценка на смъртта.

Дани наблюдаваше с невярване как се развива травматичното събитие: „Веднага извикаха този код и всички започнаха да се втурват“, каза той.

„Те току-що започнаха да работят по нея и си помислих „Е, чудя се дали изобщо ще мога да я върна у дома.“

Дани каза, че може да потвърди свръхестествената история на съпругата си, разказвайки шокиращия момент, когато чу жена си да описва неземни неща, които не са били физически в стаята, но на които тя е била свидетел в реално време.

„Тогава разбрах, че тя не е на този свят“, обясни той.

Холмс обясни, че нейното пътуване е започнало като класическо „изживяване извън тялото“, преди да бъде отведена от ангели в Рая.

„Бях над тялото си“, докато тя си спомня изпитанието.

„Можех да ги видя да правят компресия на гърдите. Можех да ги видя, всички медицински сестри наоколо. Можех да помириша най-красивите цветя, които някога съм помирисвал. И тогава чух музика.

В миг Холмс каза: „Когато отворих очи, знаех къде се намирам. Знаех, че съм в рая.

Холмс описва дневника си до небето като „без страх“ и само „чиста радост“.

Както тя каза на християнския новинарски телевизионен оператор, тя беше посрещната от по-млади по-здрави версии на починали членове на семейството, както и от исторически светци от историята.

„Видях майка си. Видях баща си. Видях сестра си. Видях членове на семейството да стоят отзад. Видях светци от древността — спомня си Холмс. — Не изглеждаха стари. Не изглеждаха болни. Никой от тях не носеше очила.

„Стоейки зад майка ми и баща ми беше толкова ярка светлина“, продължи тя. — Не можех да го гледам. Толкова ярко. Но знаех, че това е моят Небесен Отец.

След като за кратко се срещна отново с дете, което беше изгубила, когато беше бременна в пет месеца и половина, Холмс си спомни, че тогава Бог я отведе по по-тъмен, но по-образователен път.

„Бог ме отведе до ръба на ада“, изповядва 68-годишната прабаба.

„Погледнах надолу и видях миризмата – гнила плът – така миришеше“, спомня си Холмс. — И крещи. След като видя красотата на Рая, контрастът на това да видиш Ада е почти непоносим.'

Холмс каза на The 700 Club, че Бог е имал цел да й покаже ужасите, които следват живот, изживян извън морала: „Той казва: „Показвам ви това, за да ви кажа, че ако някои от тях не променят поведението си, това е мястото, където те ще пребивават.' Чух баща ми да казва: „Имаш време да се върнеш и да споделиш.“

Шарлот и съпругът й Дани казаха, че тя се е възстановила напълно и е изписана от болницата след две седмици наблюдение.

Миналата година медицински изследователи от университетската болница в Лиеж в Белгия проследиха 19 души, след като са преживели преживяване, близко до смъртта, в интензивно отделение (ICU), като ги проследиха 12 месеца по-късно.

Изследователите, които публикуваха своите открития в списание Critical Care, установиха, че пациентите, които са имали преживяване близо до смъртта, са имали по-голяма склонност към дисоциативни симптоми дни след изпитанието.

Те включват чувство на откъснатост от себе си, усещане за слаба или никаква болка, чувство на несигурност относно това кои са те и повишено духовно и лично благополучие.

Но след този период не е имало значителна връзка с качеството на живот, въпреки факта, че NDE (преживявания близо до смъртта) „обикновено се съобщават като трансформиращи и могат да бъдат свързани с негативни емоции“, пишат изследователите.

В продължение на години след нейното собствено „NDE“ обаче Шарлот Холмс твърди, че нейният опит е бил значително по-трансформиращ.

До окончателната смърт на Холмс на 28 ноември 2023 г. на 72-годишна възраст, родената в Канзас щеше да споделя невероятната си история както в публични изяви, така и в частни разговори с приятели, семейство и всички заинтересовани непознати, които би срещнала.

„Хората имат нужда от надежда. Те искат да знаят, че там наистина има нещо“, както Холмс обясни мотивите си. „Те искат да знаят, че всичко е наред.“

„Имах привилегията да доведа хората при Христос, както Той ме помоли. Цялата власт, която имаше, Той ни я даде“, изповяда прабабата.

„По-реално е, отколкото можете да си представите. Мога да те погледна право в очите и да ти кажа със сигурност, „Раят е истински“.

Източник: Daily Mail

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !