Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

София с лятно кино

отпечатай новината

01.09.2009 16:40 | Видян 4888 пъти

София с лятно кино

От тази вечер София ще си има лятно кино, което ще бъде в градинката зад паметника при Националния дворец на културата. Т. нар. "арт киноклуб на открито" ще стартира с прожекцията на един от най-любимите български филми "Оркестър без име". Освен игрални, в програмата на лятното кино са включени още документални и късометражни ленти, които ще могат да се гледат напълно безплатно. Проектът е планирано да продължи до края на септември.

Програмата на лятното кино може да се раздели на две части. През първата половина на месеца в градинката зад паметника при НДК ще се прожектират само стари, но любими български филми. Втората половина на септември е запазена за прожекции на нови ленти. Сред тях са "Пазачът на мъртвите" на Илиян Симеонов, "Дзифт" на Явор Гърдев, "Хиндемит" на Андрей Слабаков, "Прогноза" на Зорница София.

"Любимец 13", "Специалист по всичко", "Таралежите се раждат без бодли", "Момчето си отива", "С деца на море", "Топло", "Опасен чар", "Двойникът" пък са сред по-старите заглавия. Шефът на Националния филмов център Александър Донев разказва: "Акцентът е върху ретро заглавията от българското кино преди 1989 година. На мен ми е любопитно как ще реагира публиката на тях. Те наистина са много популярни чрез разпространението си на DVD или чрез многократното си излъчване по БНТ. Но забавата по време на такива прожекции е голяма, защото си има фенове, които рецитират реплики още преди те да са казани от екрана".

Около 1000 души ще могат да се събират на прожекциите зад паметника при НДК. Пространството там всъщност наподобява амфитеатър, който с пейките си е далеч по-удобен за зрителите от варианта подредени столове. Т. нар. "арт киноклуб на открито" ще продължи до края на месеца. До 15 септември прожекциите ще започват в 21:00 часа, а след тази дата - в 20:00 часа. Пълната му програма можете да откриете в сайта programata.bg. Ето част от нея:

"Любимец 13" (2 септември)

"Специалист по всичко" (3 септември)

"Рицар без броня" (4 септември)

"Петимата от "Моби Дик" (6 септември)

"Таралежите се раждат без бодли" (7 септември)

"Момчето си отива" (8 септември)

"Тримата от запаса" (9 септември)

"С деца на море" (10 септември)

"Войната на таралежите" (11 септември)

"Пазачът на мъртвите" (27 септември)

"Хиндемит" (28 септември)

"Прогноза" (29 септември)

"Дзифт" (30 септември).

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !