Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

„Светът е голям...” е БГ предложението за Оскар

отпечатай новината

10.09.2009 17:20 | Видян 4628 пъти

„Светът е голям...” е БГ предложението за Оскар

На свое заседание Националният съвет за кино взе решение българското предложение към Филмовата академия на САЩ за предстоящото определяне на номинациите за наградите „Оскар” за чуждоезичен филм да бъде „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, съобщиха за БГНЕС от София филм фест.

Филмът на режисьора Стефан Командарев, по едноименния роман-бестселър на Илия Троянов, беше представен или предстои да участва в 51 международни фестивала, има 18 награди и ще бъде разпространяван в киносалоните на 16 държави, което е едно от най-големите постижения на българското кино за последните 20 години.
„Светът е голям” присъства неизменно в Топ 20 на най-гледаните филми у нас и вече 48 седмици не слиза от екран!
82-рата церемония по раздаването на наградите „Оскар” ще се състои по традиция в „Кодак Тиътър” и е предвидена за последната неделя от месец февруари 2010 г.
В момента „Светът е голям” се състезава за наградите на международния фестивал „Фестроя” в Сетубал, Португалия, и участва във Фестивала на балканско кино в Берн, Швейцария. След като бе разпространен в швейцарските киносалони, филмът на Командарев е включен в изключително престижна ретроспектива на Мики Манойлович като една от най-важните роли на легендарния актьор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !