Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Тенисистката Моника Селеш се оттегля

отпечатай новината

15.02.2008 16:56 | Видян 3471 пъти | Гласували 2

Тенисистката Моника Селеш се оттегля

Американската звезда на корта Моника Селеш обяви официално, че приключва професионалната си кариера. От 1989 г., когато започна кариерата си, Селеш е спелечила 9 турнира ог Големия шлем.

За пръв път унгарката, родена в Нови Сад, стана първа ракет в света през март 1991 г., като се задържа на върха 178 седмици. В този момент Моника стана и най-младата тенисистка, която застава на първа позиция. Тогава спортисктата е само на 17 г. и три месеца.

Една от най-великите тенисистки в историята на Женската тенис асоциация, Селеш е пример за хиляди младежи. Никой няма да забрави агресивния й начин на игра и волята й за победа на корта, съобщи Лари Скот.

Моника Селеш стана жертва на едно от най-големите произшествия в света на тениса. През април 1993 г. на трунир в Хамбург по време на почивката между геймовете, мъж на име Гюнтер Парше нападна и прониза Селеш с 20 сантиметров нож. Моника не само оживя и се възстанови, но и успя да се стабилизира за поредното предизвикателство в лицето на Големия шлем.

Тенисът винаги е бил и ще бъде значима част от живота ми, съобщи 34-годишната Селеш в официално изявление. По едно време си мислех да се върна към професионалния спорт, но сега осъзнавам, че това няма да стане.

Последният си мач Селеш изигра през 2003 г. на Открития шампионат във Франция срещу рускинята Надежда Петрова. Тогава американката загуби с резултат 4:6, 0:6.

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !