Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Бъдеща митничарка с приза „Девойка Кюстендилска пролет”

отпечатай новината

17.03.2008 10:00 | Видян 6362 пъти | Гласували 2

Бъдеща митничарка с приза „Девойка Кюстендилска пролет”

Пролетта в Кюстендил дойде седмица преди официалното честване на пролетния празник – 21 март. В грандиозен празник се превърна тазгодишният избор на “Девойка Кюстендилска пролет”, провел се в залата на Драматичния театър.
А символ на пролетта тази година стана 17-годишната Радица Златкова, ученичка в гимназията по икономика и мениджмънт, в специалност митническа и данъчна администрация. "Много съм щастлива от този избор, беше неочакван за мен", каза победителката след като бе коронясана. Нейна първа подгласничка е Антоанета Бачева, която спечели и титлата "Момиче на публиката", както и “Девойка Кюстендилска пролет” в Интернет пространството. Бачева е сестра на победителките в конкурса през 2006 и 2007 година – Мария и Венета Бачеви. "Това за мен е голямо признание, оценявам този вот и благодаря на всички, които ме подкрепяха", каза Антоанета Бачева, която стана любимка на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, която бе гост на празника. Втора подгласничка стана Джорджия Ананиева, която заедно с това спечели още няколко приза. "За мен този конкурс беше предизвикателство, щастлива съм от този избор, това е и голяма отговорност за мен", каза Джорджия Ананиева. Тя стана лице на партия “Лидер” и момиче на “Инициатива за Кюстендил-Осогово”. Коронясвано на най-красивите момичета в Кюстендил стана на площада пред театъра, където председателят на журите обяви всики награди. Краси Радков и Виктор Калев бяха водещи на тазгодишния конкурс. Публиката взривиха победителката в миналогодишното издание на Music idol Невена Цонева, сръбската звезда Боян Биелич, нашумяла с хита си “Експресно”, отлично представилите на конкурса на “Евровизия”  Елица и Стунджи, поп-фолк певицата Кали, малката певица Александра Борисова, оркестър "Пауталия" и студио "Дебют". Сред официалните гости на конкурса "Кюстендилска пролет 2008 г." бяха журналистите Николай Бареков, Цветанка Ризова, Люба Пашова, Светлана Джамджиева, Милен Цветков, Харалан Александров, Едмонд Демирджиян, Мариела Гемишева. и др Момичетата бяха оценявани от жури с председател известният арт-фотограф Александър Нишков.
Победителката – Радица, както и момичето на публиката и на интернет-пространството получиха по 500 лв. от общината, за подгласничките бяха предвидени по 300 лв. Всички останали участнички получиха по 100 лв. награда. Те запазиха тоалетите и обувките от представянето си.
Спектакълът, подчинен на традиционните кюстендилски ритуали за посрещане на пролетта се излъчваше на екран голям пред театъра. За първи път тази година момичетата не дефилираха по бански костюми. Трите тура бяха с традиционна кюстендилска носия, съпроводени с атрактивно изпълнение на ансамбъл „Пауталия”, спортни облекла заедно с шеметното изпълнение на модния балет „Дебют” и вечерни тоалети, ушити от дизайнерката Албена Карапеткова.
229 бяха продадените покани за изборът, освен това час преди шоуто под личния контрол на кмета бяха раздадени безплатно 300 покани. 78 бяха осигурените места за спонсори, 41 – за медии. Партия Лидер подари 20 покани на Съюза на инвалидите в Кюстендил, “Инициатива за Кюстендил “Осогово” също осигури покани за кюстендилски ученици
Празниците продължават с едноседмичен фестивал на пролетта, в който ще се изявят кюстендилски майстори и творци. Заключителната част от тържествата е на 21 март, когато традиционно се провежда голям концерт на централния площад “Велбъжд” и на хълма “Хисарлъка”.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !