Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Български групи ще подгряват и 3-те дни хедлайнерите на фестивала ParkLive

отпечатай новината

31.05.2010 12:15 | Видян 3737 пъти

Български групи ще подгряват и 3-те дни хедлайнерите на фестивала ParkLive

Невероятно разнообразна селекция от световни и български музиканти са подготвили организаторите на ParkLive. За втора поредна година те ще дадат възможност на българските изпълнители да застанат на една сцена с гостуващите за първи път у нас световни величия – Groove Armada, Gotan Project и Morcheeba. Така преди да видим хедлайнерите във всяка от 3-те вечери, български артисти ще подгряват публиката за кулминацията на вечерта.

Първият ден на ParkLive (18-ти юни) ще започне със сет на унгарския хип хоп диджей Cadik. След него на сцената ще видим момчетата от Babyface Clan, които ще подгреят първия концерт в България на денс великаните Groove Armada. Положили основите на алтернативната музика у нас, Babyface Clan са известни и със супер енергичните си сценични изяви. Свирили са заедно с Stereo MC's, Asian Dub Foundation, Molotov, Dead Kennedys, Sheep on Drugs, Transglobal Underground.... А след раздялата на бандата през 2003 г., сега Кланът отново е заедно и работи по нов албум.

Вторият ден на фестивала ще започне с концерт на Bluba Lu. Винаги неспокойни и авангардни, всеки нов албум на Bluba Lu е отделен роман, който има своите герои. World Melancholy по думите на TIMES напомня на западния свят за романтизма на Портисхед и още се ротира по западните радиостанции. Groove Euroope пък е запомнящо се музикално пътешествие из европейските столици. По-назад във времето са нощният Re:Verb и албумът-знаме MOOGaMOOD. Съвсем наскоро Bluba Lu издадоха последния си проект QUADROTOPIA, представен с уникален квадрофоничен концерт миналата година. С него те си спечелиха поредните признания - "Pink Floyd в дръм енд бейс версия" и "софийският Масив Атак" , а ремиксираната му версия днес представлява впечатляващо аудио-визуално шоу. Имено това шоу ще представят Bluba Lu и на ParkLive фестивал..... А след тях ще видим и чуем създателите на съвременното танго- Gotаn Project.

20-ти юни ще започне и ще завърши с два различни сета на един от най-продуктивните диджеи и продуценти в Обединеното кралство Phil Asher. Соул звучене ще посрещне гостите, докато вечерта ще завърши с танцувален хаус и броукън бийт сет. С над 200 собствени продукции и безброй ремикси, Phil Asher е сред двигателите на broken beat движението в Западен Лондон, а с възхитителната си енергичност и усещане той покори както Европа, така и Америка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !