Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Многострадална Геновева

отпечатай новината

26.08.2010 14:48 | Видян 12018 пъти | Гласували 4

Многострадална Геновева

Сега разбрах защо Многострадална Геновева е станала НАРИЦАТЕЛНО. Ясно, че Вазов дава повод за навлизането на затрогващия драматизъм в народния език, понеже това е пиесата, разиграна от неговите герои под формата на художествена самодейност в Под игото. Писателят демонстрира чрез нея на интелигентния си читател своята самоирония, което безспорно е оценено от времето.

Тази седмица обаче Геновева е съвсем реална личност. При това – депутат от ГЕРБ и лидер на женското движение в партията. Че и заместник-шеф на здравната комисия на парламента, заменила на този пост сваления заради корупционния мегаскандал Мери Джейн неин колега Цеков.

Геновева, с цялата й присъща многострадалност, се опита да се направи на обидена на обвинилия я с основание в конфликт на интереси в. Труд и на останалите медии. Като същински хунвейбин тя определи журналистите като “наши политически опоненти”. И всичко това заради един глупав битовизъм – милата депутатка оценявала дали щерка й става за доцент. И какво мислите отсъдила – че става, разбира се. Народът отдавна го е казал: “Който има вуйчо владика става поп”. Обратното също е вярно.

След като с присъщата вече за управлящите арогантност, българският превод на думата е високомерие, тя осъди морално медиите. Те, започващи вече да се пробуждат след едногодишното пиянство на един народ, реагираха достойно.

Пак чрез Труд светилото проф. Гугучкова директно доказа как съвършено корупционно Геновева е прокарала поправка в закона за здравето, която директно облагодетелства нейната частна очна клиника, пък и с едно намигване и към местоработата на дъщеря й. После Лекарският съюз се пита къде са се изпарили 455 млн. лв. от резерва на Здравната каса. Може би точно по такива “пътеки”?!

Досега Гинче Караминова – тази пробивна женица от Пазарджик, която е хем депутат, хем учителка по пиано, хем народен лечител, хем счетоводител, хем медиен и моден експерт, беше олицетворението, което бяхме избрали в Супер 19’, за да рисуваме характера на този тъй забавен парламент.

Дружката й от групата на ГЕРБ – многострадалната Геновева, обаче я засенчва. Не по хубост или с прическа. А по неадакватно повение.

Време е вече такива като Геновева, като Цеков, Танчев, Танева, Фидосова, Димитров, Мозъка и другите провинили се депутати да не бъдат само сваляни от шефски постове, а изобщо да бъдат изритвани от парламента.

Обидно е за нас да ни се водят народни представители, да им плащаме по 5000 лева на месец без екстрите и да ни се подиграват. Защото излиза, че многострадална не е Геновева. Тя само се прави. Многострадален е “шибаният народ”. 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !