Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

„REEL FEEL” – ново усещане за култура и музика в София

отпечатай новината

16.09.2010 12:40 | Видян 2712 пъти

„REEL FEEL” – ново усещане за култура и музика в София

Тази есен нощният живот на София ще има своето ново и интересно допълнение,  благодарение на „REEL FEEL” – серия от месечни събития, в които музика и култура вървят ръка за ръка. За първото от поредицата “REEL FEEL” на 15-и октомври директно от Ню Йорк пристига дуото Kon & Amir, които ще покажат как правят партита в най-космополитния град. Ето защо събитията предстоят да се случат в най-подходящото за това заведение, а именно предпочитаното от световни имена от музикалната гилдия място – SOFIA LIVE CLUB.

 „REEL FEEL” обаче далеч няма да е просто поредното музикално парти, а ще предлага и пространство за обмен, дискусия и уъркшоп на различни теми от сферата на кино, анимация, фотография, танци, музика, социални медии и пърформънс. Всеки месец „REEL FEEL” вечерта ще започва по-скоро като място за среща с интересни личности от дадена сфера, които имат какво да кажат и покажат, след което съвсем естествено ще прераства в парти с известни имена от световната музикална сцена. Основната му цел е да даде възможност на голяма част от активните хора на града да намерят едно общо място, на което да споделят, развиват и допълват интересите си и в същото време да се забавляват.  

До края на годината вече ни очакват поне три „REEL FEEL” събития, като за партито в късната им част освен Kon & Amir на 15-ти октомври, на 25-и ноември в Sofia Live Club ни очаква и близка среща с още едно музикално величие, а именно Quantic. Що се отнася до другите гости, организаторите обещават да са приятна изненада. 

Откриването на поредицата „REEL FEEL” неслучайно се случва с американското дуо Kon & Amir (OFF Track/ BBE Records). За тях е скромно да се нарекат просто DJ-и, тъй като освен с пускане се занимават с продуциране на музика, продажба и разпространение на записи, но най-вече със страстно издирване на култови музикални плочи от миналото, които само изтупват от праха, за да заблестят с нов блясък.

Тяхната серия от компилации “OFF Track” представя част от най-доброто в стиловете фънк, соул, диско и хип-хоп през 70-те и 80-те, което двамата успяват да изровят от старите мазета на квартали като Бронкс, Бруклин и Куинс – едни от основните органи на организма Ню Йорк. Двамата представят есенцията на музиката от онези времена, като често сред парчетата има толкова редки и ценни, че е трудно да бъдат оценени просто с пари.

 В селектираната според кварталите на космополитния град музика всеки би могъл да разпознае корените на голяма част от съвременните стилове, които също не са им никак чужди. Обитавайки телом съвремието и духом миналото Kon & Amir са изключително ценни не само като проводници на уникална музика, а и като източници на опит, биография, идеи, а дори и на любопитни истории от живота си. Ето защо те ще участват и в отворена дискусия и ще са на разположение да отговарят на въпроси преди да застанат зад пултовете.

За събитието на 15-ти октомври „REEL FEEL” си партнира с добре познатия фестивал за късометражно кино и анимация Future Shorts, който вече четвърта година провежда ежемесечни събития в България. Селекцията на филмите от програмата на Future Shorts ще бъде тематична и ще е под надслов "I ♥ NY" - филмите, които отразяват и говорят за живота и културата на Ню Йорк.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !