Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Започва втората Балканиада по тенис в инвалидни колички

отпечатай новината

05.10.2010 14:20 | Видян 2304 пъти | Гласували 1

Започва втората Балканиада по тенис в инвалидни колички

Над 30 участници от 4 страни – Гърция, Турция, Молдова и България, пристигат в Пловдив за Втория открит балкански турнир по тенис за инвалиди. Надпреварата ще се проведе от 6 до 10 октомври, от 10 часа, на откритите червени кортове на тенис клуб „Локомотив”. Състезателите играят в специални инвалидни колички. При лошо време турнирът ще бъде в залата, съобщи за медиите д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на тенис клуб „Локомотив”, организатори на събитието.

„Изключително сме благодарни на община „Пловдив”, болница „МЕДЛАЙН”, фондация „Качество на живот” и строителна компания „АЙ ДИ ЕЛ” /”IDL”/, които спонсорираха спортната проява”, подчерта д-р Крумов. С отпуснатите от тях средства се осигурява транспорта от София, хотелските нощувки, храната на състезателите и техните придружители и абсолютно всичките консумативи, необходими за провеждането на турнира – от наем на кортовете до екипите и топките. „Финансирането на спортната проява от страна на болница „МЕДЛАЙН” и фондация „Качество за живот” е продължение на едно добро сътрудничество, започнало през пролетта, когато те бяха основни спонсори на международния турнир по тенис за юноши "Пловдив Къп", припомни вицепрезидентът на федерацията. „А и болница „МЕДЛАЙН” работи в насока за решаване на проблемите на инвалидите и по специално на болните от детска церебрална парализа”.

Стотици деца с ДЦП слязоха от инвалидната количка и проходиха благодарение на оперативното лечение в пловдивското здравно заведение. „От една година „МЕДЛАЙН” и фондация „Качество за живот” търсят съдействието на общината за създаване на Център за рехабилитация на такива пациенти, за да бъде завършен оздравителния процес”, обясни д-р Невен Енчев, изпълнителен директор на болницата. Той добави, че са поканили проходилите при тях деца на турнира по тенис за инвалиди, за да видят как чрез спорта хората с увреждания могат да се интегрират социално и да укрепнат физически и психически. 

„АЙ ДИ ЕЛ” е фирма с традиции в изработването на съоръжения за достъпна среда, затова беше естествено да станем спонсор на такъв род състезание”, обясни Михаил Иванов, собственик на строителната компания, специализирал тази дейност в Англия и САЩ.

Община Пловдив, болница „МЕДЛАЙН” и строителна компания „АЙ ДИ ЕЛ”  са спонсори на състезанието.

 Специално за Балканиадата в Пловдив пристига Даниел Абсолон, представител на международната федерация по тенис.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !