Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

БЪЛГАРСКИЯТ ФИЛМ TEENDAY 3 С НАГРАДА ОТ ЯПОНСКИ КИНОФЕСТИВАЛ

отпечатай новината

27.10.2010 13:20 | Видян 2314 пъти

БЪЛГАРСКИЯТ ФИЛМ TEENDAY 3 С НАГРАДА ОТ ЯПОНСКИ КИНОФЕСТИВАЛ

Първият пълнометражен български филм, създаден от тийнейджъри – TEENDAY 3 – беше отличен със специалната награда на международния филмов конкурс на фондация "Фумико Ямаджи", в Япония. Церемонията по награждаването се състоя на 22 октомври 2010 г. в Токио, а наградата беше приета от културното аташе на България в Япония – Петър Николаев.

Пет месеца след премиерата на TEENDAY 3 пред родна публика Страната на изгряващото слънце присъди престижното отличие на българската продукция за високи творчески постижения.
Автор на 100-минутния тийнейджърски филм е 17-годишният Юлиян Спасов - ученик от 9-та френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин". Лентата впечатлява с реалистичен разказ за стремежите и проблемите на съвременните тийнейджъри.

"Когато научих за конкурса в Япония, веднага реших, че трябва да участвам. Вълнуващо е усещането, че нещо, което съм сътворил, ще бъде гледано и на другия край на света”, заяви Юлиян Спасов. „И в най-смелите си мечти обаче не съм мислил, че ще спечеля награда. Високата оценка на японците е изключително признание за мен и труда ми. Най-вече заради стимула, който дават на младите хора като мен, да реализират идеите си, да открият творческия си потенциал и да не се обезкуражават, само защото живеят в малка страна като България."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !