Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

КРАЯТ Е БЛИЗО

отпечатай новината

03.11.2010 15:00 | Видян 5074 пъти | Гласували 2

КРАЯТ Е БЛИЗО

Един от най-големите световни изследователи на земетресенията и природните бедствия пристига в България, за да ни предупреди: Краят е близо

През последните 10 години Хенрик Свенсен (роден 1970 г.) е винаги на горещите места, където природата демонстрира силата си, за да напомни, че и съвременният човек й е подвластен. Свенсен участва в експедиции, изследващи природни бедствия в Южна Африка, Мали, Аржентина, Шпицберген, Гренландия, Калифорния, а само преди 2 месеца беше в Русия и Източен Сибир. Доктор по геология и старши научен сътрудник е в университета в Осло.

Книгата му „Краят е близо” е на път да се превърне в международен бестселър и за кратко време бе преведена на английски и италиански, а на 22. 11. излиза и на български. Авторът ще гостува в България от 22 до 24 ноември по покана на издателство "Персей" .

Във време, когато земни трусове все по-често разтърсват София и България, точно Хенрик Свенсен е човекът, който може да даде отговор на въпросите, които ни вълнуват: Какви са рисковете да бъдем сполетени от земетресение, изригване на вулкан, наводнение, свлачище или друго природно бедствие? Можем ли да се предпазим и да противостоим?

Интригуващо и с много любопитни факти Свенсен разказва историята на знакови природни бедствия като Лисабонското земетресение (8,4 по Рихтер, съпроводено от цунами и взело живота на 60-100 хил. души), урагана Катрина, земетресенията в Сан Франциско (1906) и Хаити (2010), промените в климата, довели до суши и наводнения с милиони жертви в колониална Индия, СССР, Китай и днешна Африка.

Историята на тези бедствия ни учи как да оцелеем. Това е опитът на човечеството и ако го познаваме, в съчетание с проучванията на конкретната ни природна среда от специалисти, можем да спасим живота си в един свят, над който тегне заплахата:
Краят е близо!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !