Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

„ Концертмайсторите ” - Георги Черкин

отпечатай новината

10.11.2010 09:00 | Видян 2153 пъти

„ Концертмайсторите ” - Георги Черкин

Деветият сезон на музикалния цикъл „Концертмайсторите” продължава на 29 ноември, от 19:30 часа, в зала „България”. Пианистът Георги Черкин ще се представи заедно с Класик ФМ М-Тел оркестър в концерт от две части. Вдъхновен от любимите си класици – Л. В. Бетовен и П. И. Чайковски, младият виртуоз ще предложи на родната публика оригинален прочит на едни от най – любимите произведения: “Fur Elise”и „Лунната соната” на Бетовен, както и „Годишните времена” на Чайковски.

Известният български пианист Георги Черкин е запленен от оркестровия звук още от детските си години. Той свири на пиано от 6-годишна възраст, а скоро след това започват и първите му композиционни опити. Заниманията му с композиция през ученическите години са преди всичко за развлечение.

През 1994 неговата клавирна пиеса „Силата на живота” е отличена с 3-та награда на конкурса „Музиката и земята”. През 2008 Георги Черкин оркестрира успешно една песен от корейския композитор Пюнг Куон Джи, след което получава множество нови поръчки за оркестрации. Някои от тях са изпълнени с успех в България, Корея и Канада.

През пролетта на 2010 година се ражда идеята за цялостен концерт с аранжименти на популярни клавирни творби. Най-напред Черкин се заема с „Лунната соната” от Бетовен, която е едно от любимите му произведения. Това е първият аранжимент за пиано и оркестър на сонатата в над 200-годишната й история. След това в програмата са включени 12-те пиеси на цикъла „Годишните времена” от Чайковски, заради богатството от музикални образи и настроения. В програмата е включено и най-популярното произведение за пиано в света – „Für Elise”.

Концепцията на Георги Черкин за оркестрацията е да не променя същността на творбата. Той си поставя за цел да придаде допълнително очарование на музиката и да потопи слушателя в един още по-магически свят. В оркестрациите се търси естествена спойка между клавирната партия и оркестровите багри.

Работата над пиесите е доста напрегната и продължава повече от 8 месеца. С този концерт Георги Черкин и целият екип на „Кантус Фирмус” ще поднесат на публиката едно приятно музикално преживяване с новия прочит на популярните клавирни творби.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !