Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Швейцарски лекар даде 250 лв. за тениска на Пиронкова на благотворителен търг

отпечатай новината

17.11.2010 17:00 | Видян 5581 пъти

Швейцарски лекар даде 250 лв. за тениска на Пиронкова на благотворителен търг

Точно 3 140 лв. и 520 евро събраха снощи на благотворителен коктейл в Пловдив едни от най-големите спортни звезди на България за балканската шампионка по тенис в инвалидни колички Мария Петрова. Първата ракета на страната Цвети Пиронкова, Николай Бухалов, най-успешният български кануист, съпругата му Бонка Пинджева, лекоатлетката Ива Пранджева бяха сред основните дарители, уважили благородната инициатива на д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на тенис клуб „Локомотив”. Над 100 известни пловдивчани, основно бизнесмени, също дадоха своята лепта за Мария Петрова. „С днешната вечер стартираме благотворителните кампании във връзка с Коледните празници и пожелавам повече хора да станат дарители”, каза д-р Невен Енчев, основател на фондация „Качество на живот” и управител на болница „Медлайн”, които редовно спонсорират спортните прояви на инвалидите и работят за решаване на техните здравословни проблеми. Снощният коктейл също бе изцяло финансиран от фондация „Качество на живот”.

Идеята за набиране на средства за Мария Петрова идва от нейния съотборник Борис Томов, тазгодишния балкански шампион на двойки по тенис в инвалидни колички, и от нейната треньорка Христина Сотирова. „Мария е сирак, израсла е в дом за деца с увреждания”, разказа историята на шампионката Борис. „Страда от вяла пареза на десен крак, но се движи самостоятелно, без бастун. Когато забременява приятелят и казва да не разчита на него. Мария обаче смело решава да остави детето. В София и искаха 500 лв. за раждането”, обясни Борис. Затова той говори с д-р Георги Крумов, който освен вицепрезидент на фондацията по тенис е и един от най-известните ни гинеколози. Д-р Крумов помага преди дни за раждането на малкия Божидар в пловдивската АГ болница „Селена” без Мария да даде нито една стотинка. Сърцатият лекар се заема да осигури на младата майка и финансова обезпеченост за гледане на бебето. Със съдействието на д-р Невен Енчев, на Михаил Добрев, собственик на принт център, реклама и печат „Дог Виза”, на печатница „Нова Принт” и винарско имение „Драгомир” организира снощното парти, на което разиграха на търг вещи на спортни звезди. Наддаването стартира с 2 парфюмерийни комплекта, предоставени за каузата лично от шампиона от "Ролан Гарос" 1998 г. Карлос Моя. По 120 лв. броиха за тях Димитър Попов, собственик на „Маркет център” и главният архитект на община „Родопи” Атанас Недевски. Същата сума даде и Стефан Телкеджиев от фирма „SNT” за програмата на „US open”. Фанелка на испанския тенисист бе по мярката на Борис Калибацев, собственик на „Филикон”, който брои 150 лв. за нея. Швейцарският лекар от български произход д-р Петър Илиев стана горд притежател на тениска на Цвети Пиронкова срещу 250 лв. „Ще зарадвам съпругата си с нея”, обясни медицинското светило. Най-яростно наддаване предизвика картината „Мерилин в бяло” с автор Пламен Темелков. В „битката” между Лили Вълчанова от „Илиана Комерс” и Румен Найденов от „Рота Инженеринг” надделя кавалерът със сумата от 600 лв. Най-щастливи от всички бяха децата, сдобили се с картички с автограф от Цвети Пиронкова.

Известната фамилия Нина и Максим Миткови, собственици на фабриката за велосипеди „Макском” и за детски продукти „Чиполино” подариха детска количка, кошара, вана за къпане на малкия Божидар. Бебето явно го очаква „сладък живот”, защото Венци Пейчев, производител на бонбоните „Алпи”, обеща „фри” количества за него. Накрая присъстващите си тръгнаха с специално отпечатани фотоси от Америка, чийто автор е Аделина, съпругата на д-р Крумов.

Със събраните пари първо ще купя гардероб, каза Мария Петрова при изписването си днес от болница „Селена”. Шампионката нямаше думи да изкаже благодарността си към д-р Георги Крумов, накарал толкова много хора да приемат присърце нейната история. Преди да отпътува с бебето за София, където живее в социално общежитие, тя получи още един неочакван дар. Бизнесмен се обадил на д-р Крумов с обещанието да изплаща всеки месец по 150 лв. на младата майка.     

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !