Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Перла и Листопад превзеха света

отпечатай новината

19.01.2011 11:00 | Видян 5741 пъти

Перла и Листопад превзеха света

Турските сапунки, които разплакват народа ни всеки ден, са били актуални не само у нас, но и по света. През 2010 година са продадени 70 телевизионни сериала от южната ни съседка в чужбина.
„Това е рекорд в историята на турското телевизионно и филмово разпространение, което включва обширна територия, обхващаща Близкия Изток, Балканските страни и Европа“, заяви директорът на Калинос Холдинг Фърат Гюлген. Той е една от фигурите, благодарение на които, са реализирани близо 80% от продажбите зад граница.

От думите му стана ясно, че цената на един епизод може да стигне шокиращите 500 000 долара, което е с около 450 000 долара повече от цените в началото на бизнеса. Според Гюлген най-търсеният и скъп сериал в момента е Езел. Той е и най-новият, който цяла Турция следи с интерес. Главната роля играе лошият Джемил от хитовия Мелодията на сърцето. „Имаме различни проекти в Русия и Германия. Предстои да започне излъчването на 1001 нощ в Украйна. Най-голям пазар имаме в Близкия изток, който е около 60 на сто. Сериалите на младежка тема не се търсят и не са популярни“, добави той.

Очаква се следващата година да тръгне по телевизиите нов сериал, посветен на покорителя  Константинопол - Фатих Султан Мехмед, известен в историята като Завоевателя. „Сериалът ще бъде от 30 епизода. Бюджетът е 25 милиона долара. Освен това сме заделили 50 млн. долара за филм на същата тема. Сценарият ще бъде по романа Първият ден на Беязът Акман", каза директорът на Калинос Холдинг.

автор: Мария Иванова

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !