Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Принца на Монако Албер II за първи път в Банско

отпечатай новината

16.03.2011 16:40 | Видян 2708 пъти

Принца на Монако Албер II за първи път в Банско

Банско ще е домакин на 26 март 2011 на шестото благотворително състезание по ски и биатлон World Ski Event 2011, с участието на членове от звездния отбор към благотворителната организация на Негово Височество Принца на Монако Албер II „Star team for the children Monaco”.

Н.В. Принц Албер ІІ пристига в България на 25 март, а в Банско ще бъде посрещнат по-късно през деня на стадиона лично от кмета г-н Краваров.

Това е първата подобна инициатива, която ще се проведе в България, а половината от приходите от нея ще бъдат предоставени за стипендии за висше образование на български деца в неравностойно положение. Досега подобни състезания са провеждани в популярните зимни курорти Алта Бадия, Сестриере, Вал Гардена, Самнаун, Идре Фиял и Санкт Мориц.

В надпреварата с благотворителна цел в Банско ще участват над 20 световноизвестни имена, сред които пилотът от Формула 1 Рикардо Патрезе, световния рали шампион Ари Ватанен, петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели и др. България ще бъде представена от носителя на Златната топка по футбол Христо Стоичков, олимпийската шампионка в скока на височина и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, нападателят на футболния клуб "Манчестър юнайтед" Димитър Бербатов, олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска и бронзовата олимпийска медалистка в същия спорт Ирина Никулчина.

Благотворителното състезание на 26 март 2011 г. ще се проведе по следната програма:

1. Паралелен слалом на писта „Томба с начален час 10,00 часа
2. Щафетен биатлон на стадиона за биатлон на „Бъндеришка поляна” с начален час 15,00 ч.
3. Награждаване на сцената на „Бъндеришка поляна”

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !