Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Драгана Миркович в клуб БИАД на 15 и 16 май

отпечатай новината

28.04.2008 17:07 | Видян 9172 пъти | Гласували 4

Драгана Миркович в клуб БИАД на 15 и 16 май

Най-награждаваната, най-талантливата, най-нескандалната, най-харизматичната и една от най-обичаните звезди на Сърбия и Балканите - Драгана Миркович пристига в София за две поредни нощи на концерти в легендарния столичен клуб БИАД.
Балканската мегазвездата и идол на няколко поколения сърби, българи, хървати,  босанци, македонци, гърци, черногорци, словенци, косовари и други етноси свързани с Балканите,   идва  в  България за трети път (след 1991 и 2006 г.)
Този път Драгана Миркович избра за своя сцена в София и България единствения по рода си  клуб БИАД, който вече е  с нов собственик и бе официално открит на 10 април тази година при огромен интерес, както от страна на присъствалите изявени представители на българския елит  и шоубизнес, така и от страна на медиите.
И след като в деня на своето преобразено преоткриване клубът раздаде 1 000 (хиляда) рози на гостите и приятелите си, на 15 и 16 май клуб “БИАД” ще поднесе най-красивото цвете на сръбската и балканска  естрада – ДРАГАНА МИРКОВИЧ.
Драгана Миркович едва ли се нуждае от представяне, тъй като цялата й кариера, целият й творчески път буквално преминаха пред очите на няколко поколения български любители на балканската музика. Биографията на тази красива и талантлива жена няма нужда от книга за вписване, защото отдавна е записана в сърцата и душите на родните й почитатели, а музикалната й емблема – песента “Плачи земльо” –  ще остане за вечни времена, като най-ценния балкански евъргрийн. 
Жената, която днес наричат „икона”, се впуска в шеметния живот на музикалната сцена още на 15-годишна възраст. От средата до края на 80-те години на миналия век, нейните изпълнения се свързват с името на култовия за всички времена оркестър “Южни ветар”.
 Благодарение на неповторимите й вокални изпълнения със състава, а и на по-късно започналата й самостоятелна кариера, Драгана се превръща в най-титулувания изпълнител на всички времена в бивша Югославия.
За разлика от много свои колежки и конкурентки на сцената, вечното момиче на сръбския поп-фолк никога не придобива полускандалния и популярен в жълтата преса имидж на фатална жена, преминала през шумни сватби, голи снимки или други подобни пикантни истории. Драгана е кротка в личния си живот, като отдава целия си плам и огън на сцената, с което  завинаги спечелва сърцата на музикалните фенове.
Двамата с нейния съпруг Тони Бийелич са заедно от 2000 г., имат две деца – син на име Марко и дъщеря Мануела и живеят в австрийската столица Виена. Заедно създават и управляват  телевизионен канал за популярна музика  “DM SAT”.
През 1993 г. Драгана е обявена от Сдружението на сръбските радиостанции за „Певица на десетилетието”. А по това време е и добре позната в България, след незабравимото си гостуване у нас през 1991 г., когато е в разцвета на своята слава.
През 1994 г. звездата прави и успешна стъпка в киното. Изиграва главната роля в романтичната музикална комедия “Slatko od snova”. В този филм, чийто саундтрак е и на английски език, е създаден и изпят от самата нея. С това тя става първият сръбски изпълнител, записал албум на английски език. Филмът има невероятен успех. Бързото й оттегляне от това изкуство и до днес кара много зрители и кинодейци да съжаляват за нейното решение и да твърдят, че сръбската киноиндустрия е загубила една чудесна актриса.
Десетки са популярните и много обичани песни, записани от Драгана Миркович, а през 2006 г. тя издаде своя 19-ти студиен албум “Luče moje”.

В дългия списък на топ парчетата на „иконата” са: “Nije tebi do mene”, “Crni leptir”, “Nisam ni metar od tebe”, “Od kad sam se u tebe zaljubila”, “Tugo mojih dana”, “Do poslednjeg daha”, “Baš tebe volim ja”, “Zaboravi srce”, “Vetrovi tuge”, “Placi zemljo”, “I u dobru i u zlu”, “Volela bih da te vidim”, “Nema promene”, “Dušu si mi opio”, “Zagrli me, majko”, “Kojom gorom”, “Dolina kestenova”, “Samo da te vidim”, “U godini”, “Koliko je prevarenih”, “Da li znaš”, “Sama”, “Ostani” и т.н.
Най-новият хит с нейно участие е от 2007 г. – дует със сънародника й Даниел Джокич – песен под заглавие “Zivot moj”.
От офиса на промоутъра “ DIAPASON  PUBLISHING  BG” споделиха, че Драгана Миркович в момента работи върху нов музикален проект /албум/ и е твърде възможно да представи нови песни от него.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Екстра Нина разби сърбите

Няма коментари към тази новина !