Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Шейда от „Сълзи над Босфора” прави дует с Крис де Бърг в новия си албум

отпечатай новината

18.04.2011 15:00 | Видян 3760 пъти

Шейда от „Сълзи над Босфора” прави дует с Крис де Бърг в новия си албум

Турската поп певица Айдан Кая, позната на българските зрители като Шейда от излъчвания по Нова ТВ сериал „Сълзи над Босфора” и като изпълнителка на песента в сериала, ще издаде в следващите месеци втория си албум.

„Сълзи над Босфора” донесе дългоочаквания успех на Айдан, която през 2003 г. спечели състезанието „Попстар”

За нейно съжаление в следващите години не успяла да направи добра музикална кариера и дори не могла да издаде албум. През 2006 г.  изпълнила малка роля в сериала „Ще се видим в сънищата”, а година по-късно дошла поканата за „Сълзи над Босфора”. Сериалът й донесе не само успех в музикалната й кариера в Турция, но и голяма популярност в Близкия изток.

През 2008 г. Айдан издаде първия си албум „Любовна безизходица”, а през следващите месеци предстои да излезе вторият, в който тя изпълнява песен на Крис де Бърг и има дует с известния ирландски музикант, роден в Бразилия.

Дуетът с Крис де Бърг предизвикал интереса към Айдан и в чужбина. Двамата обмислят възможността да изнесат заедно концерти както и да направят общ албум на английски.

Красивата певица, която на първи януари стана на 27 години, подготвя и специален албум за арабските страни. В няколко от песните има арабски думи. Включен е  и дует с един от най-популярните арабски поп звезди ливанеца Wael Kfoury  http://www.waelkfouryonline.com/, когото Айдан нарича арабския Таркан.

Тя ще изпълни и главната роля в игрален филм, турско-арабска продукция.  Има и няколко предложения за участия в  в турски сериали, както и в един игрален филм. Айдан е вече много по-сигурна като актриса. Докато снима „Сълзи над Босфора”, Айдан започва да учи актьорско майсторство и вече е в пети курс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !