Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

BG Осамовци сгащени в Чехия

отпечатай новината

04.05.2011 11:40 | Видян 1895 пъти

BG Осамовци сгащени в Чехия

Спецчасти на чешката полиция са задържали девет души, двама от които - българи, за тероризъм. Те са обвинени за незаконно притежание на оръжие и фалшифициране на документи. Смята се, че задържаните са свързани с екстремисти от района на Северен Кавказ, известен с многобройните си екстремисти. Сред арестуваните има граждани на Русия, както и българи, съобщи информационното чешко издание Актуалне.

При задържането на единия от заподозрените е била открита тайна база на предполагаеми терористи. Намерена е екстремистка литература, няколко гранати и автомати, както и голяма сума пари в брой. Смята се, че задържаните са свързани с групировката Джамаат шариат, която е основана през 2000 година в Дагестан. Междувременно кувейтският вестник Ал Анба публикува предполагаемо завещание на убития преди 3 дни терорист №1 в света – Осама Бин Ладен.

В него пише, че лидерът на Ал Кайда очаква да го убият и че неговото убийство ще бъде следствие от предателство на близки хора. По-рано телевизионната компания CNN съобщи, че човекът, който довел американските командоси до дома на Бин Ладен в Пакистан, е бил приживе един от най-близките му съратници. В завета си Осама нарежда на своите съпруги да не се омъжват повторно след неговата смърт, а на синовете си - да не работят в Ал Кайда и в свързани с нея групировки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !