Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Танго танцьори и графити артисти превръщат морската столица в Буенос Айрес

отпечатай новината

29.07.2011 15:15 | Видян 2180 пъти

Танго танцьори и графити артисти превръщат морската столица в Буенос Айрес

Тази събота уличното пространство пред  Галерията за модерно изкуство „Graffit Gallery” на бул. „Княз Борис I” във Варна ще носи духа на Буенос Айрес. На 30 юли от 21:30 часа с иновативен Tango Street Art проект ще бъде представено развитието на тангото и влиянието му върху различните форми на изкуство. Събитието е част от предстоящия Black Sea Tango Marathon Holiday /1- 8 август, Калиакрия/.

Най-добрите танго танцьори и графити майстори у нас и в Европа ще разгърнат една автентична традиция в модерната градска среда на морската столица. Арт стрийт експозицията ще представи контраста в порядките от миналото и съвременните аспекти на тангото. Проектът паралелно ще проследи и развитието в отношенията между мъжа и жената преди и сега. Специални гост-артисти в рамките на пърформънса ще бъдат: Carlos & Rosa Forte-Berg, Luca Lamberti и Ивайла Иванова /Tango & Pepper Studio/.

Чрез нестандартна изложба „Танго графити” проектът Tango Street Art ще превърне улицата в галерия, като самото улично пространство ще бъде изрисувано пред очите на посетителите. Вдъхновени от зараждането на аржентинското танго, графитите изпъстрят пристанищата, къщите и улиците на Буенос Айрес. Като улично изкуство, рисунките се вписват колоритно в градската среда, създавайки настроение и красив фон.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !