Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Путин е по-археолог от Дянков

отпечатай новината

11.08.2011 13:00 | Видян 2361 пъти | Гласували 1

Путин е по-археолог от Дянков

Премиерът на Русия Владимир Путин се оказа по-голям археолог от българския вицепремиер Дянков. Неотдавна нашият финансист бе обявен за главен търсач на антики в републиката, понеже знаел всичко за всички разкопки у нас. Обаче братушката го надмина. Той успя да намери съкровище.

Путинсе гмурна с акваланг в Азовско море. Целта му бе да зърне Руската Атлантида – потопената част от античния град Фанагория. Всъщност, това е първата българска столица от времето на Волжското ни царство и хан Кубрат.
Владимир Владимирович обаче се оказа не само зрител. Той излезе на брега с две амфори от 6 век от н.е. в ръце.

Фанагория е най-голямото антично селище на територията на Русия, обяснява РИА Новости. Градът е основан през 5 в. пр.н.е. През 10-и век жителите му го напускат по неизвестна причина. Изследванията на Фанагория започват в края на 18 век, след като тази територия влиза в състава на Русия.

Фанагория се сочи като столица на държавата Велика България между 632 и 668 г., като дори се твърди, че там умира нейният владетел Кубрат.
АФП откровено нарича случката, при която той „случайно“ намерил две амфори от 6 век, лежащи на най-видно място на дълбочина от 2 метра, популистки трик преди изборите през 2012 г.

Путин всъщност не се гмурна сам – всяко негово загребване беше документирано от оператор, наблизо имаше и други хора в неопренови костюми.
Владимир Владимирович не си тръгна от разкопките без сувенир. Виждайки парче от антична амфора, той попита: „Мога ли да го взема? Ще ми потрябва в домакинството“, пошегува се руският президент.

После вниманието му беше привлечено от друга амфора, която студент по археология почистваше внимателно. „Няма ли там винце?“, попита руският премиер. „Естествено, няма“, отговори студентът. Той предложи на премиера да се пробва като археолог и Путин две минути почистваше амфората.

Снимка: бгнес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !