Кметът и СО на съд за нагласен конкурс

В понеделник Столичната община и кметът Терзиев са на...

Д.Вълчев и М.Райков са...

Вицепремиерът от Тройната коалиция Даниел Вълчев, декан...

Дилъри на Хамстера превземат интернет

отпечатай новината

26.08.2011 15:30 | Видян 5101 пъти | Гласували 1

Дилъри на Хамстера превземат интернет

Наркодилъри, подчинени на структура, близка до Антон Петров–Хамстера продават демонстративно и нагло наркотици през български интернет сайт, показа проверка на в. „Всеки ден“. На адрес www.legalnatreva.eu се предлагат два от незаконните продукти – марихуана, която се рекламира като легална, и стимулант с действие като на кокаин.

И двете наркотични вещества са забранени, което не пречи на хакерите да си въртят търговията. Продавачите според информацията са двама младежи от София, които преди време са били част от организацията на Златко Баретата. През последните месеци се прехвърлят в структури, които са на подчинение на Антон Петров.

Хамстера завзема агресивни позиции и в бързо набиращата популярност ниша на дизайнерската дрога. Няколко от ключовите нощни заведения в столицата вече са под контрола на Октопода. „Всеки ден“ научи, че в момента текат преговори между Петров и собственици на известна дискотека в София. Лицата, които държат обекта, са от Варна. Целта на Хамстера е чрез подставено лице да поеме контрола върху оборотната кръчма.

Печалбите от продажба на дизайнерска дрога в столицата надхвърля обем от 200 000 лв. месечно. Вече са започнали и опити наркотиците да се шиткат и през родни сайтове. Марихуаната, която се продава в мрежата, е кръстена Black Widow, в превод „Черната вдовица”.

Има и кратко описание: „Black Widow е специално изработен за теб ! Силен дим, наситен аромат и уникален вкус. Това е страхотният избор за скучните дни или просто за отмора с приятели. Black Widow е напълно безвреден за здравето и околната среда ! Бъди модерен, опитай от продуктите на 21 век! Начин на употреба: свивате в OCB, в лула или на бонг… и т.н.“. Цената за 1 г е 12 лв. Ако клиент вземе над 100 г, стойността подлежи на договаряне. Изисква се и минимално количество за поръчка – не по-малко от 5 г. Дилърите предупреждават, че „Черната вдовица“ не е подходяща за бременни жени и шофьори.

Вторит продукт е с вид на бях прах и е наречен Party Powder (прах за парти). За него е написано: Това е мощен стимулант. Този легален и уникален по рода си прах има почти същото действие като кокаина. Увеличава енергията, умствена яснота, увереност, физическа издръжливост. Party Powder е напълно безопасен и ефективен заместител на наркотиците ! Изцяло за развлекателни цели. Цената му е 30 лв. за грам. На сайта има и цял рекламен раздел за стоката: „Дизайнерските наркотици са хит сред тийнейджърите в България, вносът им протича активно и легално през родните митници и залива пазара. Дизайнерските наркотици не влизат в списъка на наркотичните вещества. Така, въпреки че са близки по състав със синтетичната дрога, на практика те са законни.Тестовете за дизайнерските наркотици все още не са произведени. Единствено лабораторният резултат е меродавен за това, дали става въпрос за наркотик или не, когато говорим за този вид наркотици. Тоест няма тест, който да ги лови“.

Публикувани са и отзиви на клиенти. Представяме ви ги едно към едно: „Ганчо: добре ве, изрудии ! От кога ви чакам да се появите пак !!! вие ми спасявате живота всеки път когато ми трябва нещо яко !! „. Други мнения гласят: Ради: няма вече да чакам тъпите диларчета… тук е истината!“ и „Драгомир: да ви кажа от много време продавам треволяк и за първи път опитах такива легални и останах изумен ! Може да правим бизнес заедно момчета“. Има и секция за най-често задавани въпроси. Там са публикувани снимки на голи момичета с покрити с марихуана интимни части.

Телефон и адрес за контакт с дилърите не е посочен. Те предлагат два начина за връзка с тях. „Добавете ни скайпа – „legalnatreva“ и там наш консултант ще ви даде нужната информация или ни изпратете емайл на адрес -legalnatreva@abv.bg със следните данни: Три имена, Град, Адрес на офис (Лео Експрес), GSM номер, количество и сорт“. Проверка на „Всеки ден“ показа, че скандалната интернет страница е регистрирана преди 3 месеца. Запазването на името е извършено от анонимен потребител. Съдържанието на сайта се намира на хостинг компанията Тophostbg.net. Случаят е известен и на ГДБОП.

„Уведомили сме хостинг компанията да свалят незаконната страница. Нямам обяснение защо все още това не е направено. Установилите сме и лицата, които продават наркотиците. Предприемаме мерки по тяхното задържане“, коментира пред „Всеки ден“ кибер ченге номер 1 Явор Колев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !