Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Стъки надмина Багата, Близнаците и Чука – игра в UFC

отпечатай новината

27.08.2011 12:45 | Видян 4897 пъти

Стъки надмина Багата, Близнаците и Чука – игра в UFC

Всички билети за дебютния мач на Станислав Недков – Стъки в най-популярната ММА верига на планетата – UFC, сутринта в неделя българско време в Рио де Жанейро бяха разпродадени седмица преди двубоя.
18 000 зрители гледаха срещата на талантливия великотърновец с местната звезда Луис Кейн. Двамата премериха сили в лека-тежка категория (до 93 кг), а основната среща в UFC 134 бе между бразилеца Андерсон Силва – Паяка, шампион на лигата, и Юшин Оками от Япония.

“Чаках този мач с голямо нетърпение. Това бе моят дебют в UFC. Той е отлаган два пъти досега, първо заради моя контузия, а след това заради травма на Стив Кантвел – Робота. Кейн е в топ 10 на UFC, доста класен състезател. Беше сериозно зрелище. За по-малко от 2 часа са разпродадени всички 18 000 билета. С моите треньори разучавахме силните и слабите страни на противника ми”, коментира Недков пред вестника на своя роден край Янтра днес.
От миналия вторник той, съпругата му – ексдепутатката Юлияна Дончева и председателят на федерацията по смесени бойни спортове Камен Петров, когото знаем като коментатор на Евроспорт, бТВ екшън и Ринг в тези дисциплини, са в Бразилия.

До момента двама българи са пробвали да пробият в UFC, но неуспешно. Стъки се надява да е първият сред сънародниците ни, който да запише успех в една от най-популярните ММА вериги.
“Ръководството на UFC се свърза с мен и ми предложи договор след моите успешни изяви в японските вериги Панкрейс и Сенгоку. Там записах победи срещу японеца Масаюки Коно и двамата бивши световни шампиони от Америка – Травис Виуф и Кевин Ранделман. Аз приех веднага, защото това бе моя мечта”, сподели великотърновският ММА боец.

Така Стъки надмина другите легенди на ММА у нас. Само с мечтата да се изявят в UFC засега си остават Любо Чука, Близнаците – Румен и Росен Димитрови, и победилия гиганта в бойния спорт Фьодор Емеляненко, но на самбо, Благой Иванов – Багата.

До този момент Недков имаше 11 победи (5 с нокаут и 4 със събмишън) от своите точно 11 мача.
Луис Кейн е доста по-опитен, играе с обратен гард и се отличава с добра тейкдаун защита. Той има черен колан по бразилско жиужицу и е шампион по муай тай. В кариерата си също има 11 победи (9 с нокаут и 1 със събмишън), но и 3 поражения. 30-годишният южноамериканец има впечатляващи победи над Рамо Сукуджу (Камерун) и Елиът Маршал (САЩ). Бразилецът се състезава професионално от 2005 г.. В UFC е от края на 2007 г., като е записал 7 мача за компанията – 4 победи и три загуби. Срещите от UFC 134 бяха излъчени наживо по телевизия COMBATE, която се излъчва и по интернет.

Световните букмейкъри бяха обявили Станислав Недков за аутсайдер в двубоя му срещу Луис Кейн. Коефициентите за българската ММА звезда се въртят около 2.70. Ставката на бразилеца е 1.52. Сега на ход е Стъки, от когото очакваме да опровергае букмейкърите и да тръгне победоносно в най-популярната ММА организация на планетата.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !