Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Цяла седмица купон в София

отпечатай новината

13.09.2011 10:45 | Видян 2032 пъти

Цяла седмица купон в София

Празничната програма на Столичната община по случай 17 септември - Деня на София, която започна вчера ще продължи цяла седмица. На различни места в града ще бъдат организирани културни събития за жителите и гостите на столицата, като най-богата ще е програмата на самия празник.

В събота от 10,00 ч. до 18,30 ч., в Градската градина пред Народния театър Иван Вазов ще се проведе Детски панаир. От 17,00 ч. до 22,00 ч., на същото място, както и на площад Княз Александър Първи ще има прояви от Седмицата на София – едноседмична инициатива на Moto.bg, включваща музикални прояви и атракциони. В празничния ден в програмата е предвиден концерт на група Ахат.

Празничен ретротрамвай ще пътува по маршрут пл. Възраждане – пл. Журналист, във времето от 14,00 ч. до 18,00 ч на 17-ти септември. От 18,00 ч., на Моста на влюбените до НДК ще бъде открита изложба на Галерия-музей Дечко Узунов. Воден парк ще се разположи около езерото Ариана в Борисовата градина, а арт-инсталация ще покаже пътя на водата в София.

От петък до неделя, в градинката зад Руската църква ще се проведе Ретро София Фест. Той ще показва словото, фотографията, художественото изкуство ще ни потопят в романтиката на забравена епоха. Целта е чрез изкуство да бъде пресъздадена автентичната атмосфера на столичния живот в периода от Възраждането до Втората световна война.

На 18 септември, както и в останалите недели на този и следващия месец, площад Света Неделя ще се превърне в пространство на артистите с инициативата БулевАРТ Витоша. На 17 и 18 септември, от 16,00 ч. до 22,00 ч., на постоянната естрада в Южния парк, ще се проведе Младежки Рок Фест. В петък, от 19,00 ч., в Театър София ще бъде играна пиесата Когато рокът беше млад, с безплатен вход за публиката.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !