Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Цар Киро е задържан

отпечатай новината

28.09.2011 10:30 | Видян 2450 пъти

Цар Киро е задържан

Кирил Рашков е задържан снощи, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев пред Нова. Предполагам, че е в ареста в Пловдив, добави той. На Рашков, или т.нар. Цар Киро са повдигнати обвинения за заплаха за убийство, за които може да получи 6 години затвор, обясни Георгиев.

Малко по-късно дойде и съобщение от Областната дирекция на МВР -Пловдив -  че Кирил Рашков от Катуница е задържан тази нощ с постановление на Районна прокуратура-Асеновград в следствения арест за 72 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за закана за убийство по чл. 144 ал.3 във връзка с ал.1. Предстои искане за постоянното му задържане.

Рашков си позволи да отправи много тежки закани по време на протестите. „Ако някой ме нападне, ще му отрежа главата. Ще се защитавам с каквото мога. Със зъби, ако трябва. Аз гардове не искам, искам да си продължа нормалния живот“, заяви той.

Срещу циганския мафиот тече данъчна проверка от 10-на дни, както съобщи и премиерът Бойко Борисов.Комисар Георгиев заяви и че Борисов го е подкрепил за действията на служителите на реда в Катуница.

Фамилията на Рашков е в неизвестност след размириците в Катуница, при които бяха подпалени имотите му. Над 2000 души участваха в погрома в Катуница в късните часове на съботната нощ. Гневът на жителите беше предизвикан заради зверското убийство – прегазеният с бус смъртта на 19-годишния Ангел Петров от 55-годишния Симеон Йосифов. Той бе разпознат от хората на Катуница като близък до Цар Киро и са убедени, че поръчката за убийството е дадена от него. Йосифов е обвинен в умишлено причиняване на смърт. Ако бъде признат за виновен, го очакват от 10 до 20 години или доживотен затвор.

Катунчани настояваха Цар Киро да се изсели от Катуница заради многогодишния произвол и безпардонност на цялата му рода в града. В понеделник ТВ 7 излъчи репортаж, в който се разбра, че Рашков и фамилията му са в четиризвездния хотел “ Самоков” в Боровец. Заради протестите на хората пред хотела, мафиотът бил изведен през задния вход от полиция. Чуха се и твърдения, че Цар Киро възнамерявал да се изсели в Самоков, защото там имал и близки, и ортаци.

Във вторник “Всеки ден” научи, че МВР крие ромския лидер в хотел „Шипка“ в София. Цар Киро и семейството му били докарани при безпрецедентни мерки за сигурност и настанени на тайно място. “Пазят го повече от защитен свидетел”, коментираха пред “Всеки ден” редови униформени. Главният секретар на МВР Калин Георгиев нито потвърди, нито отрече информацията.“Изобщо няма да коментирам местонахождението на цар Киро”, лаконичен бе пред „Всеки ден“ полицай №1. От БНР допълниха, че се очаква се до часове да бъде преместен в друго населено място.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Скриха „Цар Киро“ в София

Няма коментари към тази новина !