Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Цар Киро спонсорирал Литекс

отпечатай новината

06.10.2011 17:40 | Видян 2597 пъти

Цар Киро спонсорирал Литекс

Цар Киро е отпуснал заем от 430 000 долара на футболен клуб “Литекс”. Това съобщи за Дарик Васил Васев, който е бил поемно лице по време на обиските на движимото и недвижимото имущество на ромския лидер Кирил Рашков в пловдивското село Катуница.

„По време на обиска на автомобилите на Кирил Рашков следовател намери в багажника на една от тях папка с документи, в която имаше нотариално заверен банков ордер. С него лицето Кирил Рашков отпуска паричен заем на футболен клуб „Литекс“ – 430 000 долара”, заявява още Васев и допълва, че документът е нотариално заверен. Васев разказва още, че по време на обиските са намерени и други документи , които са се намирали в сив „Мерцедес 190″ със софийска регистрация. “Автомобилът не е на името на Рашкови. Води се на жена от София или откъде беше, но вярвам, че не е нейна. Те са я взели с договор за временно ползване, предполагам. Документите обаче бяха на негово име. Това стана миналия понеделник или вторник след събитията в Катуница“, обяснява още поемното лице.

Това не е първият път, в който името на цар Киро се свързва с това на футболен клуб “Литекс”. Преди две години в спиртоварна в село Катуница, стопанисвано от Ангел Рашков, бяха открити 250 литра спирт. Бяха намерени и 800 тона меласа – суровина за производство на спирт, която била предмет на търговска сделка между Ангел Рашков и дружество от групата на „Литекс“. Меласата била доставена в дружеството на Рашков от „Литекс“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !