Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Божинов с първи два гола за Спортинг

отпечатай новината

25.10.2011 12:30 | Видян 2836 пъти

Божинов с първи два гола за Спортинг

Валери Божинов най-после намери пътя към гола. Нападателят се разписа два пъти при победата на Спортинг Лисабон с 6:1 над Жил Висенте. Божинов влезе в игра като резерва в 74-та минута на мястото на Диего Капел и само 5 по-късно реализира за 5:1. В продължението на мача българинът вкара и втори гол след асистенция на Диего Рубио.

“Нормално е да съм щастлив, това са първите ми голове в официален мач. За мен обаче е важно, че отборът победи, и върви напред. Трябва да има постоянство. Наистина бе от значение да се отпуша, но е нормално да искаш да играеш и да бележиш. Най-важното обаче е са резултатите на отбора, всички сме силни футболисти, който и да влезе, може да се справи. Треньорът се нуждае от всички ни. Подобрихме играта си и в двете фази, но ще ставаме още по-добри”, каза Божинов след срещата.

“Днес вкарах два гола, но важното е, да вкарам и в следващия мач. Мисля, че отборът има нужда от това, за да печели, не само отделни мачове, но и титли, купи, всичко. Спортинг и само Спортинг. Щастлив съм, сигурен съм, че ще спечелим всичко догодина, Спортинг е страхотен. Това е велик клуб, нормално е да се очакват победи. Аз, треньорът, съотборниците ми, всички искаме да побеждаваме. Но има още много мачове, и още е трудно да се говори за титла. Това ще стане по-натам. Да видим след дербитата с Бенфика, Порто и Брага, нека първо да спечелим тях”, коментира още нападателят.

Треньорът на Спортинг Домингош Пасиенсия похвали Божинов. “Определено се вижда, че той играе с повече самочувствие, по-спокойно и освободено. Когато пристигна при нас, Божинов имаше някои проблеми. Беше назад с подготовката. Но това са проблеми, за които ние треньорите сме подготвени, и можем да се справим с тях. Групата ми се състои не от 11 или 14 футболисти, а от 25. Всички трябва да са готови да играят. Идва нов мач, и нова възможност за всички да се изявят”, каза Пасиенсия.

Иначе Спортинг започна добре мача и още в седмата минута Карисо направи 1:0. “Лъвовете” удвоиха след час игра, когато Рики ван Волфсвинкел бе точен от дузпата, а четири минути по-късно Диего Капел се разписа с глава след асистенция на Перейра. В 66-та минута испанецът вкара втори гол за 4:1, а Роберто намали за Жил Висенте в 75-та.

След тази убедителна победа Спортинг Лисабон се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 17 точки и по-добра голова разлика от Брага и Маритимо. На върха с по 20 точки са отборите на Порто и Бенфика.

източник:Всеки ден

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !