Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Почина дизайнерът Ив Сен Лоран

отпечатай новината

02.06.2008 11:11 | Видян 2295 пъти | Гласували 1

Почина дизайнерът Ив Сен Лоран

Ив Сен Лоран, легенда в модния дизайн, автор на една от най-известните световни марки в облеклата, парфюмите и аксесоарите, почина на 71 г., съобщава Асошиейтед прес.
Сен Лоран, чието име отдавна надхвърли собствената му личност, благодарение на повлияната от него революция в дамската мода и въобще в начина, по който светът се облича, е умрял късно вечерта на 1 юни след продължително боледуване, е съобщил неговият дългогодишен бизнес партньор Пиер Берже, цитиран от агенцията.
Основна фигура във френската и световна мода и култура през 20-ти век, Сен Лоран бе смятан за един от последните представители на поколението на Кристиан Диор и Коко Шанел, които превърнаха Париж в модна столица на света. В бързо променящия се свят на модата на миналия век,  Сен Лоран бе приеман за най-влиятелния и с най-трайно присъствие дизайнери.
Негов е и приносът за посрещнатата с огромен интерес и с голямо одобрение еманципация в женската мода, тъй като именно той в края на 60-те години създаде първия смокинг за дами и постави панталоните като водещ акцент в облеклото за нежната половина на човечеството. Поставените от него начала в дамската мода са в основата на всичко създавано от колегите му и днес.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !