Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Нови далавери в министерството на Сергей Игнатов

отпечатай новината

05.12.2011 09:45 | Видян 2761 пъти | Гласували 5

Нови далавери в министерството на Сергей Игнатов

През последните дни цяла България трепери от новините за разрастващото се насилие в училищата и появата на истински и готови на всичко ученически банди. То едва не взе дори жертва в центъра на София.
Нито дума по този въпрос обаче не каза министърът на образованието Сергей Игнатов. Нито преди, нито сега неговото министерство, в чийто ресор са и въпросите на младежта, не си е мръднало пръста. Както не прави нищо и по все по-здастрашаващия нацията проблем с младежката безработица.

С какво беше зает министърът през седмицата на насилие в училищата на България? Ами няколко дни се разхожда в Индия за държавна сметка в безценната компания на Цецка Цачева. Следващите няколко се прави на интересен. Повече от 2 години, откакто той е на поста, нищо не помръдва в най-важната сфера у нас. Бизнесът се оплаква и от липсата на идеи как образованието в България да се направи адекватно на изискаванията на 21-и век, а не да вади кадри, които от една страна са полуграмотни, а от друга са тотално непригодни практически за нуждите на икономиката.

Под всякаква критика е и подготовката на учителите в областта на модерните комуникации и на съвременните дисциплини. Не се въвеждат електронни учебници. Всичко това означава десетилетия изоставане на България от останалите страни в ЕС. Това вече личи и по класациите, които неизменно ни поставят последни по ниво на грамотност не просто в ЕС, а и на целия континент.
С какво се занимава министерството на Игнатов? Най-мощната далавера, за която писахме, но не можахме да предотвратим, беше точенето на държавата с 10 млн. лв. посредством наем на компютърни програми, които могат да се прилагат безплатно. Писахме и за друг скандал – отпускането на милион без обществена поръчка за печат на задължителна учебна литература – бележници, дневници и др., които апропо вече е нормално да изчезнат във века на информационните технологии.

Голямото падение на Игнатов, за което писахме още при назначаването на тираджия за шеф на съответния орган към МОМН, е програмата Развитие на човешките ресурси. Както се и очакваше, там настана шок и ужас, погром и тотална вреда за образователната система.

Милиони хвърчат за безумни проекти, вместо учителите, а в резултат и учениците да бъдат развивани като качества с помощта на отпусканите на държавата ни европари. Три вариации на един подобен проект са източили 366 000 лева от тандема на 22-о училище и едно NGO. 225 000 лева са потънали в изложби Пижо и Пенда и Великденско яйце, които се правят за жълти стотинки и то на децата. 140 000 лева са източени чрез проект Ученическа академия по археология и екология, за да се посещават обекти, които и без друго се финансират като извънкласна дейност в училищата.

Само едно – 125-о училище в София, е изхарчило по европроект 91 500 лв. за изкуство срещу насилието. Създало било 2 клуба – в смисъл съществуващи и без това и без необходимост от пари кръжоци за ЕС и Русия. Училището явно е любимо или на тираджията – шеф на човешките ресурси или на министъра на просветата, защото е усвоило общо 403 044 лв. за безумни проекти, които и без това ги има в програмата. Пък няма данни да е станало златно!
Крайно време е вредният за българското образование и за българската наука Сергей Игнатов да бъде разкаран от министерския пост. 

 

 

 

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !