Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Ограбиха Глория

отпечатай новината

13.12.2011 15:30 | Видян 3729 пъти

Ограбиха Глория

Една от последните песни на примата на попфолка Глория стана причина за огромен скандал. Певицата Оливера Коцева откраднала изцяло песента на Глория „Ненаситна“.

Вариантът на Коцева носи името "Лошата". Българският текст е преведен изцяло, музиката е същата, единствено е добавен малко ритъм, а плюс всичко останало гласът на нашата звезда е оставен да звучи, като беквокали.

Глория е категорична, че това няма да остане така. Абсурдната ситуация не се случва за първи път. Още преди години други популярни имена от нашите съседки са си позволявали да крадатот нея и са останали безнаказани. Но ако се наложи това безочие ще стигне до съд.

Сред песните, които са били взети и превърнати в хитове са още „Намери си майстора“, „Илюзия“, „Добре дошъл“.

Случаят с „Ненаситна“ категорично няма да бъде подминат с лека ръка. Певицата е напълно отворена да продаде нейна песен, точно както тя самата си е купувала композиции от чужди автори, но кражбите на интелектуален труд в 21 век са недопустими.

А ето какво изявление направи и самата Глория в официалния си клуб в българската социална мрежа Webclub.bg:

„Днес авторът на „Ненаситна” Мартин Биолчев ми се обади и ми каза, че песента е открадната най-безцеремонно от певица на име Оливера Коцева. Пусна ми я по телефона и чух, че е взета дори с всички живи инструменти в аранжимента – цигулките, акордеона... Добавен е само допълнителен ритъм.
Дори леко се чува затихнат и моят глас, което вече си е безочие, да не говорим, че и текстът е преведен едно към едно. И не стига, че песента е направена по възможно най-лошия начин, но има и видеоклип! Направен е от някакво студио в Нови Сад – Box Production, и най-безцеремонно е пуснат навсякъде. В техния вариант песента се казва „Лошата”. Говорих и с Мартин Биолчев, и с „Пайнер”, и този път вече сме твърдо решени до последно да си търсим правата. Както мои колеги купуват песни от албанци, македонци, сърби и т.н., които никак не са евтини, така и другите трябва да се научат да го правят. Вече не знам колко мои песни са откраднати… "

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !