Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Принц Албер II води топ спортисти в Банско през януари

отпечатай новината

14.12.2011 16:45 | Видян 2476 пъти

Принц Албер II води топ спортисти в Банско през януари

На 27-28 януари 2012 година в България ще пристигне Негово Височество Принцът на Монако Албер ІІ по повод двудневна инициатива в ски-курорта Банско, организирана от благотворителна асоциация STAR TEAM FOR THE CHILDREN MC и Българска федерация по ски. 

Визитата бе официално потвърдена от г-н Мауро Серра, който е изпълнителен президент и генерален мениджър на асоциацията. В нея членуват спортисти от цял свят, които са постигнали забележителни постижения в своята дисциплина.

Идеята е чрез популярните лица да се приобщават децата към спорта, да се стимулират младите таланти и да се събират благотворителни средства за децата  в беда.

Асоциацията е основана през 1993г. До момента са организирани общо 32 благотворителни мероприятия в различни спортни дисциплини - ски, футбол, голф, формула едно, мотокрос и други.

Любопитен факт е, че членовете на асоциацията се състезават във всички дисциплини, независимо в кой спорт са шампиони.

През 2012г. на писта „Алберто Томба” в Банско ще се проведе 6-то ски състезание на A.S. STAR TEAM FOR THE CHILDREN MC. В България  за първи път ще се организира и състезание по биатлон, в което ще  партнират единствената шампионка от зимни олимпийски игри Екатерина Дафовска и бронзовата медалистка Ирина Никулчина.
 
Очаква се към тима на Н.В.Принц Албер ІІ да се присъединят  известният рали шампион Ари Ватанен, пилотите от Формула 1 Рикардо Патрезе и Джанкарло Фисикела и други известни спортисти.

В средата на януари ще стане ясно кои са всички членове на 20-звездния отбор на принц Албер ІІ за състезанието в България.

Организирането на тези благотворителни състезания е изключително престижно за всички курорти-домакини. Досега подобни състезания са провеждани в зимните курорти   Алта Бадия, Сестриере и Самнаун.

Снимка: бта

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !