Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Баретата ще лежи 8 години

отпечатай новината

14.02.2012 09:30 | Видян 3145 пъти

Баретата ще лежи 8 години

Златомир Иванов, известен под прякора Златко Баретата ще лежи 8 години зад решетките. Той беше признат за виновен за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици, на която бил шеф.

Съдът го оневини по обвинението, че е поръчал убийството на пернишкия дилър Румен Стефанов – Алф. Делото срещу Баретата и още 20 души приключи като съдът даде в пъти по-ниска общо присъда, от тази за която настояваше прокуратурата. Десет от съпроцесниците на Иванов бяха оправдани.
Мартин Димитров от миньорския град, който пък беше обвинен като помагач в убийството на Алф, също беше оправдан по това обвинение. Той обаче получи 4 години лишаване от свобода заради участието си в групата за разпространение на дрога.

По 5 години зад решетките получиха Ивайло Борисов – Ториното, Евгени Евтимов - Джуджето и Коста Трифонов. 4-годишно наказание получи Иван Величков – Горублянския. Росен Иванов и Борислав Секулов, които изчезнаха по време на делото, получиха по 3 години затвор. Марин Велчев получи 2 години и половина зад решетките, Кирил Атанасов – 2, а Стоян Дичев – само една година. Всички осъдени са посочени като шефове на различни нива в групата.

Иванов се предаде в ръцете на бившият съветник в ДАНС и сегашен „първи обвиняем” в страната Алексей Петров през февруари 2009 г. Преди това Баретата беше обявен за издирване.

В хода на процеса в ареста попаднаха още няколко души, срещу които се води паралелно дело. Сред тях е и Антон Савов – Тони Мамата, който минава за дясната ръка на Баретата. В нелегалност обаче продължава да е друга видна фигура от Фирмата. Това е Мартин Станков – Рашо, който трета година остава неуловим.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !