Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Глоба за храчки в Лондон

отпечатай новината

16.02.2012 12:00 | Видян 1539 пъти

Глоба за храчки в Лондон

Общинските власти в квартал в Северен Лондон ще наказват плюенето на обществени места с глоба от 80 британски лири, съобщава в. „Гардиън". По този начин градските управници ще се опитат да изкоренят „един отвратителен навик".

Общинарите били подкрепени от местното гражданство, което изготвило петиция с над 3700 подписа. Забраната ще наказва бягащите за здраве в паркове и по булеварди и всякакви други нарушители, но не и състезателите, които спортуват на обществените игрища на територията на общината. За следенето на разпоредбата ще отговарят специални служители.

Знаци за забрана за плюене ще бъдат поставени на най-рисковите места. На всички, които откажат доброволно да платят глобата, може да им бъде съставен акт до 5000 британски лири. Първата забрана за плюене е била въведена в Обединеното кралство в края на Първата световна война, за да се ограничи разпространението на туберкулозата. Вандалският акт се наказвал с 5 лири глоба. Забраната бе отменена през 1990 година, когато случаите на туберкулоза бяха станали медицинска рядкост.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !