Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Черно-белият филм "Артистът" триумфира на Оскарите

отпечатай новината

27.02.2012 13:00 | Видян 2432 пъти | Гласували 2

Черно-белият филм

Черно-бялата сензация "Артистът" спечели 5 "Оскара", включително за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добра мъжка главна роля, на тазгодишните 84-ти награди на Американската киноакадемия.

Лентата беше отличена още с "Оскар" за костюми и музика. Така френската комедия триумфира над своя основен конкурент "Изобретението на Хюго" на Мартин Скорсезе, който имаше 11 номинации. 3D лентата получи "Оскари" за операторско майсторство, сценография и декори, за звук, звуков монтаж, визуални ефекти, но нито един в най-важните категории.

"Артистът" получи "Оскар" за най-добър филм. Наградата беше връчена от Том Круз.

Жан Дюжарден спечели "Оскар" за най-добра мъжка роля. Наградата беше връчена от Натали Портман.

С "Оскар" за най-добра женска роля беше отличена вечната Мерил Стрийп. Наградата й бе връчена от Колин Фърт, който възкликна: "Вдигаш летвата все по-високо и по-високо. Ти го доказа още веднъж с виртуозното си изпълнение на Маргарет Тачър".

"Благодаря много. Когато ми казаха името, имах чувството, че половината Америка ще каже "Не", защо пак тя. Първо искам да благодаря на съпруга си Дон, когото много ценя. Това наистина е голяма чест. За мен най-важно е приятелството и любовта. Приятели благодаря на всички. На тези, които си заминаха, и на тези, които са тук", каза Стрийп. Това е трети "Оскар" за нея, след наградите й за "Крамър срещу Крамър" и "Изборът на Софи". Въпреки големия си успех по кината и на международни фестивали, филмът "Желязната лейди" не се харесва на роднините на бившия британски премиер. Те твърдят, че Маргарет Тачър е представена в него като уязвима жена.

Изключително трогателни бяха награждаванията на най-добър актьор и актриса в поддържаща роля.

"Оскар" за поддържаща мъжка роля получи Кристофър Плъмър за "Новаци". Това е неговият първи "Оскар", който той печели на 82 години и е достоен за вписване в Книгата с рекордите.

С първа награда на Киноакадемията в своята кариера може да се похвали и Октавия Спенсър. Тя получи "Оскар" за поддържаща женска роля за участието си във филма "Южнячки".

Октавия Спенсър досега е участвала в сериалите "Грозната Бети" и "Спешно отделение". Тя беше изключително развълнувана при получаването на своя "Оскар". "Благодаря на продуцентите, че ме настаниха до най-готиния мъж в залата. Благодаря на своето семейство", каза тя и се извини за своето вълнение. Нейните колеги е аплодираха изключително топло и въодушевено.

За най-добра пълнометражна анимация беше обявен филмът "Ранго" с режисьор Гор Вербински. Това е неговата първа номинация и награда. Вербински се прочу с режисирането на сагата "Карибски пирати".

"Оскар" за чуждоезичен филм получи иранският филм "Раздяла". Той беше връчен от Сандра Бълок. Това е първият ирански филм, който печели наградата на Американската киноакадемия. "Раздяла" вече получи "Златен глобус".

Уди Алън не присъства на церемонията, за да получи "Оскара" си за оригинален сценарий. Вместо него го взе "момичето с драконова татуировка" Анджелина Джоли. Наградата на Киноакадемията за адаптиран сценарий отиде в Арлександър Пейн за "Потомците".

Саундтракът към филма "Мъпетите" спечели "Оскар" за песен. Неин автор е новозеландецът Брад Макензи. "Гледах мъпетите по телевизията. Когато се запознах с жабока Кърмит, за пръв път видях звезда на живо. Благодаря на Джим Хенсън, в чиято фантазия се раждат мъпетите", заяви Брад Макензи, отдавайки почит на големия аниматор, който ни напусна в началото на 90-те години на миналия век.

Водещ за девети път на "Оскарите" беше Били Кристъл, който още в самото начало обеща, че "шоуто ще бъде страхотно". Самите награди бяха открити от Морган Фрийман.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !